Ο «Μεσσίας» του Χαίντελ στην Καρδίτσα την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου

Share

Ο «Μεσσίας» του Χαίντελ στην Καρδίτσα

Για πρώτη φορά με τέσσερις κορυφαίους σολίστ από το εξωτερικό και την συμμετοχή Συμφωνικής Ορχήστρας και Μικτής Χορωδίας

Την ερχόμενη Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 8.00 το βράδυ στην αίθουσα «Αφροδίτη» του ξενοδοχείου Κιέριον

Για πρώτη φορά στην Καρδίτσα το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας παρουσιάζει τον «Μεσσία» του Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ, το δημοφιλέστερο έργο του μεγάλου Γερμανού συνθέτη του μπαρόκ που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του χριστουγεννιάτικου προγραμματισμού όλων των μεγάλων λυρικών θεάτρων της Ευρώπης Αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή και συνδέθηκε αναπόσπαστα με τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας  την ερχόμενη Κυριακή  18 Δεκεμβρίου 2022 στις 8.00 το βράδυ γιορτάζει τα Χριστούγεννα στην αίθουσα “Αφροδίτη” του ξενοδοχείου Kierion με τον «Μεσσία» του Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ.

Ο «Μεσσίας» του Χαίντελ στην Καρδίτσα

Μια από τις υψηλότερες κορυφές του μπαρόκ και η δημοφιλέστερη σύνθεση του δημιουργού της, το ορατόριο «Μεσσίας» αφηγείται την ιστορία του Ιησού και με τη μελωδικότητά του οδηγεί τον ακροατή σε κατάσταση ψυχικής ευδαιμονίας. Μια μοναδική εμπειρία ακρόασης που εγκαθίσταται στην καρδιά όσων τη βιώσουν.

Κορυφαίοι σολίστ εξειδικευμένοι στην εκκλησιαστική μουσική μπαρόκ είναι η  Ελληνοαγγλίδα Δανάη Ελένη Παλικαροπούλου (σοπράνο), η Ιταλίδα  Aurora Faggioli (άλτο), ο Ιταλός  Raffaele Feo (τενόρος) και ο  Γάλλος Alexandre Baldo (μπάσος).

Συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα και η Μικτή Χορωδία του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας. Τη συναρπαστική ανάγνωση του έργου εγγυάται ο Νίκος Ευθυμιάδης, γνώστης της Μουσικής Μπαρόκ. Aφηγητές είναι ο Γιάννης Στόλλας και η Κωνσταντίνα Νταντάμη.

Το πρόγραμμα παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας.

Ο «Μεσσίας» του Χαίντελ στην Καρδίτσα

Η Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία υλοποιείται με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και συνδιοργανωτή την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την συμβολή της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος  και Φαναριοφερσάλων, του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, του Επιμελητηρίου Καρδίτσας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του 40ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Ένα κορυφαίο Χριστουγεννιάτικο έργο βασισμένο σε κείμενα της Αγίας Γραφής , που προφητεύουν τον ερχομό του Μεσσία, στη μορφή του Ιησού Χριστού. Το πρώτο μέρος αναφέρεται στην Προφητεία για την Γέννηση του Χριστού, το δεύτερο μέρος εξυμνεί την Θυσία του για την Σωτηρία της Ανθρωπότητας με  το περίφημο «Αλληλούια» και το τρίτο μέρος προαναγγέλλει την Ανάστασή του.

Μία συναυλία που μόνον στα κορυφαία θέατρα της Ευρώπης και τις εκκλησίες παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες των Χριστουγέννων και στην Καρδίτσα για πρώτη φορά(μάλλον και στην Κεντρική Ελλάδα) με την συμμετοχή σπουδαίων μουσικών (σολίστ, ορχήστρας, χορωδίας) από Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία , Σερβία και Ελλάδα.

Προσκλήσεις αυστηρά προσωπικές διατίθενται στην Γραμματεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, στο τηλ.2441075440.

Δείτε επίσης