More

  Ήχος και φως το απόγευμα της Παρασκευής στην Κεντρική πλατεία της Καρδίτσας

  Share

  Ήχος και φως το απόγευμα της Παρασκευής στην Κεντρική πλατεία της Καρδίτσας

  Στις 7:00 μ.μ. η εντυπωσιακή τελετή φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

  – Ανοίγει τις πύλες του το θεματικό πάρκο «Μαγεμένο δάσος»

  Έφτασε η ημέρα κατά την οποία και επίσημα η πόλη της Καρδίτσας εισέρχεται σε εορταστικούς ρυθμούς. Στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας αναμένεται να ξεκινήσει η όμορφη γιορτή που οργανώνει κάθε χρόνο η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Αμέσως μετά όλοι μαζί οι συγκεντρωμένοι θα κατευθυνθούν στην είσοδο του άλσους του Παυσιλύπου για  την επίσημη έναρξη λειτουργίας του «Μαγεμένου Δάσους». Το θεματικό πάρκο φέτος έχει ως ήρωα τον  «Πήτερ Παν».  Ήδη το μεγαλύτερο κομμάτι του χριστουγεννιάτικου φωτισμού έχει τοποθετηθεί και η εικόνα της πόλης είναι μοναδική! Εξάλλου στην Κεντρική Πλατεία έχει στηθεί εδώ και ημέρες το εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους περίπου 12 μέτρων το οποίο προέρχεται από δωρεά συμπολίτη και έχει στολιστεί με χιλιάδες λαμπιόνια. Στην τελετή έναρξης θα παρουσιαστεί ένα ωραίο δρώμενο μουσικό – θεατρικό δρώμενο σε σκηνοθεσία – Καλλιτεχνική Επιμέλεια των Παύλου και Βασιλικής Μακρή. Η Χορογραφία είναι της Αντιγόνης Καραπάνου. Συμμετέχουν: Δημιουργικό Εργαστήριο Θεάτρου Όψεις. Τμήματα: Παιδικά – Εφήβων – Ενηλίκων. Τα Σκηνικά και τα Κοστούμια είναι ευγενική χορηγία του Θεάτρου Όψεις. Στο δρώμενο ο Αι-Βασίλης, η καλοσυνάτη σύντροφός του η Μπία, τα Ξωτικά, οι Νεράιδες, ο Πήτερ Πάν, ο Κάπτεν Χούκ, η Τίγκερμπελ, ο Βασιλιάς Αρθούρος και οι Ιππότες του και τόσοι άλλοι ήρωες των Παραμυθιών θα βρεθούν στη σκηνή για να μας βάλουν στο πνεύμα των ημερών. Να σημειωθεί ότι η όλη τελετή θα μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι του Δήμου Καρδίτσας στο YouTube ( https://www.youtube.com/@DimoskarditsasGovGr1 )

  Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος που ρωτήθηκε σχετικά με τις φετινές εκδηλώσεις τόνισε: «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ηγεσία του Δήμου Καρδίτσας δώσαμε έμφαση στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην πολη μας. Θεωρώ ότι σε μεγάλο βαθμό πετύχαμε το στόχο μας. Η Καρδίτσα οργανώνει ένα θεματικό πάρκο με ενδιαφέρον για μικρά παιδιά και μεγάλους. Ένα θεματικό πάρκο που δεν έχει καμία χρέωση και όλοι μπορούν ελεύθερα να το επισκεφτούν. Ταυτόχρονα φροντίζουμε να φωτίζουμε όμορφα την πόλη και τα χωριά μας ώστε να δημιουργούμε το εορταστικό κλίμα που όλοι μας έχουμε ανάγκη. Θεωρώ ότι φέτος η πόλη μας θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ επισκεψιμότητας και όλοι μαζί θα περάσουμε μια όμορφη εορταστική περίοδο. Εύχομαι σε όλους τους συμπολίτες μου και σε όλους τους επισκέπτες της πόλης καλές γιορτές»!

  Λίγα λόγια για το φετινό ήρωα του «Μαγεμένου Δάσους»

  Ο Πίτερ Παν είναι ένα ανεξάρτητο και σκανδαλιάρικο αγόρι που μπορεί να πετάξει και ποτέ δεν μεγαλώνει. Περνά την αέναη παιδική του ηλικία με περιπέτειες στο μυθικό νησί της “Χώρας του Ποτέ” σαν αρχηγός των Χαμένων Παιδιών, αλληλεπιδρώντας με νεράιδες, πειρατές, γοργόνες, Ινδιάνους και κατά καιρούς με κανονικά παιδιά από τον κόσμο. Ο Πίτερ Παν έχει γίνει το σύμβολο της παιδικής αθωότητας και της απόδρασης. Το όνομά του και το ότι παίζει φλάουτο ή πνευστό με καλάμια μας παραπέμπει στον Ελληνικό θεό και μυθολογικό χαρακτήρα του Πανός. Περιγράφεται ως ένα πανέμορφο αγόρι με ωραίο χαμόγελο, “ντυμένο με φύλλα από τα δέντρα και τους χυμούς τους”. Περισσότερα για τον Πήτερ Πάν και τις Νεράιδες στο “Μαγεμένο Δάσος”.

  Δείτε επίσης