Δημήτρης Παπακώστας: Οι Αργιθεατες ενωμένοι για σύγχρονη ισχυρή Αργιθέα!

Share

Δημήτρης Παπακώστας: Οι Αργιθεατες ενωμένοι για σύγχρονη ισχυρή Αργιθέα!

Παλιοί φίλοι , αγωνιστές με αισθήματα ευγενούς άμιλλας από τη δεκαετίες 1960-70-80 και με πλούσια δημιουργική πορεία : ιατρική και νομική,  συναντήθηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας ( στο πρώην Ζόναρς) :

Ο Γιατρός εκ Βραγκιανών Φάνης Χριστοδ. Στάθης και ο εκ Φουντωτού Ανατολικής δικηγόρος Θεοδόσης Ν. Μακρυγιάννης.

Οι δυο τους υπηρέτησαν τον πανίσχυρο ΣΑΘ , ο πρωτος ως Γενικός Γραμματέας δίπλα στον αείμνηστο πρόεδρο Λ. Μπέκα και ο δεύτερος ως πρόεδρος ΔΣ στις πιο παραγωγικές περιόδους του ιστορικού συλλόγου (ίδρυση :1953 ).

• Ο Θεοδόσης Μακρυγιάννης  δώρισε το αξιόλογο βιβλίο του για την ιστορία του ΣΑΘ , μοιράστηκαν με τον γιατρό Φάνη Στάθη ,όμορφες στιγμές της πρώτης νιότης τους .

• Στην πρώτη φωτό διακρίνεται ο νεαρός -τότε 30άρης- Γενικός του ΔΣ ΣΑΘ σε γιορτινή εκδήλωση .

^ Τονίστηκε πως το βιβλίο αυτό – ανήκει στον ΣΑΘ – πρέπει να διανεμηθεί μέσω τοπικών φορέων  (δήμου -συλλόγων ) σε όλους τους πατριώτες και φίλους της ορεινής πατρίδας .

^ Μαζί με το βιβλίο του Ξενοφώντα Στεργίου « η Αργιθεατικη διάλεκτος»- βραβευθέν από Ακαδημία Αθηνών – και το « όσα κι αν περπάτησα» του Δ Καλτσούλα, αποτελούν πνευματική περιουσία – ιερή παρακαταθήκη για επομενες γενιές Αργιθεατών.

^ Στην παρέα προστέθηκε και ο εκ Γ’ Μάραθου και Βραγκιανων καταγόμενος -Μαραθωνίτης Λαζαρος Χριστοδ Καραούλης – ΓΓ Πανθεσσαλικης Στέγης , μέλος ΚΕ ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής στην Ανατολική Αττική .

• Ζήτησε και έλαβε τη γνώμη των ιστορικών στελεχών του πατριωτικού αργιθεάτικου κινήματος , άκουσε με προσοχή στιγμιότυπα της εν γένει διαδρομής τους και ενοιωσε το ασίγαστο παθος – αγάπη τους για τα ορεινά χωριά της Αργιθέας .

* Ο υπογράφων κατέγραφε την όμορφη ζεστή κουβέντα με ιδιαίτερη χαρά για τη σύνδεση των γενεών και την δημιουργική σκυταλοδρομία που συνεχίζεται από το 1953 έως σήμερα με στόχο μια δυναμική σύγχρονη ανθρώπινη ψηφιακή αειφορικη ορεινή πατρίδα , ισότιμο μέλος της Θεσσαλίας και Καρδίτσας !!!

Ας το γνωρίζουν: φίλοι κ αντίπαλοι !

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ

Δείτε επίσης