Το Θεάρεστο Έργο Τοιχογραφιών στην Αγιά Σωτήρα σε άριστο δρόμο!

Share

Το Θεάρεστο Έργο Τοιχογραφιών στην Αγιά Σωτήρα σε άριστο δρόμο!

Προσελκύει επισκέπτες – πιστούς ενορίτες, η άρτια εργασία στον ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος στο ΚαστροΜονάστηρο Θεσσαλικών Βραγκιανών μετά την μεγάλη δωρεά εκλεκτού πατριώτη μας.

Ο Γιατρός – Δωρητής Φάνης Χριστόδ. Στάθης μαζί με τους αιρετούς ΔΣ: Γιάννη Β. Μπαμπάτσικο, επικεφαλής Αντιπολίτευσης Δήμου Αργιθέας, και τον Γιώργο Κ. Σακελλάρη, είχαν συνάντηση με τον ανάδοχο επιστήμονα τεχνίτη Αλέξανδρο Κωνσταντά και τους συνεργάτες του. Μίλησαν για την πρόοδο των εργασιών ανάδειξης σπάνιων τοιχογραφιών και ιερού τέμπλου (κτήση – τοποθέτηση προ αιώνων: μέσα 17ου αιώνα-1651 / κοντά στους 4 αιώνες !!!).

Το Θεάρεστο Έργο Τοιχογραφιών στην Αγιά Σωτήρα σε άριστο δρόμο!

Ήδη το αποτέλεσμα άρχισε να φαίνεται και το Θεάρεστο αυτό έργο θα αποτελέσει λαμπρότατο επίτευγμα στο βάθος των αιώνων και το χρόνο !

Θα μνημονεύεται από επόμενες γενιές Βραγκιανιτών και δημοτών της κοιλάδας Αχελώου & Ν. Πίνδου.

Η Ιερά Μητρόπολη με πρόσφατο δικό της Δελτίο Τύπου επιβράβευσε το ανύστακτο ενδιαφέρον τόσο του Μεγάλου Δωρητή, όσο και των υπηρεσιών που στηρίζουν το έργο, καθώς και των μελών της Διαχ. Επιτροπής της Μονής προεξάρχοντος του αιδεσιμότατου παπά – Δημήτρη Κ. Αγόρη.

• Η «Αγιά Σωτήρα» μας γίνεται Λαμπρός Φάρος για όλους εμάς που επιμένουμε να μαχόμαστε για πατρίδα – πίστη και μνημεία !

Φωτογραφίες: Νίκος Οικονόμου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ

18-11-22

Δείτε επίσης