More

  Τελετή Φωταγώγησης στην παραλία του Βόλου με τον Αντώνη Ρέμο

  Share

  Τελετή Φωταγώγησης στην παραλία του Βόλου με τον Αντώνη Ρέμο

  Ο Βόλος μας Μαγεύει για την εορταστική περίοδο Χριστούγεννα 2022 – Πρωτοχρονιά 2023

  Έναρξη με την Τελετή Φωταγώγησης την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2022 στην παραλία του Βόλου με τον Αντώνη Ρέμο.

  Ο κύκλος γιορτινών εκδηλώσεων με τίτλο «Ο Βόλος μας Μαγεύει» πραγματοποιείται για 9η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη και βασικά σημεία της προσπάθειας αποτελούν ο εντυπωσιακός φωτισμός του εμπορικού κέντρου του Βόλου, η λειτουργία του φαντασμαγορικού Χριστουγεννιάτικου Χωριού στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, η λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Θεματικού Πάρκου για παιδιά με θέμα «Τα Κορυφαία Παραμύθια του Κόσμου στον Βόλο», η φωτισμένη «Αργώ» – σύμβολο της πόλης – στο κέντρο της παραλίας του Βόλου, οι δραστηριότητες και εκδηλώσεις στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, τα δρώμενα στο εμπορικό κέντρο και οι 100 και πλέον καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες,  που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του 40ήμερου σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στις δημοτικές ενότητες του Βόλου.

  Η έναρξη για τη φετινή γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2022 στις 7.00 το βράδυ στην παραλία του Βόλου με επίσημο προσκεκλημένο τον μοναδικό Αντώνη Ρέμο, τον οποίο θα συνοδεύσει μουσικά η Συμφωνική Ορχήστρα και οι Χορωδίες του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

  Τελετή Φωταγώγησης στην παραλία του Βόλου με τον Αντώνη Ρέμο

  Το πρώτο μέρος του καλλιτεχνικού προγράμματος αποτελείται από γιορτινές μελωδίες και κομμάτια από το ρεπερτόριο της rock όπερας, έως κλασικές rock επιτυχίες, για τα οποία συμπράττουν η Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου σε πλήρη ανάπτυξη και μουσικοί  rock μπάντας, ενώ παράλληλα κινούνται και οι τραγουδιστές –  συνεργάζονται μουσικά η σοπράνο Σύλβια Τσιμπανάκου και ο Απόστολος Μόσσιος ως εκπρόσωπος της ροκ σκηνής, με τη συμμετοχή 90 μελών των Χορωδιών του Δημοτικού Ωδείου και χορευτές Σχολών της πόλης, για να προετοιμάσουν το κοινό να υποδεχθεί τον μοναδικό ΑΝΤΩΝΗ ΡΕΜΟ! Ο Αντώνης Ρέμος θα ανέβει στην σκηνή και θα  ερμηνεύσει μεγάλες του επιτυχίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου σε ένα live πρόγραμμα το οποίο θα μεταδίδεται και από οθόνες τοποθετημένες κατά μήκος της παραλίας του Βόλου, ενώ στη συνέχεια με το Δήμαρχο της πόλης κ. Αχιλλέα Μπέο θα πατήσουν το «μαγικό κουμπί»  για να φωταγωγηθεί η πόλη και να στολιστεί ο ουρανός με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.

  Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.

  Τελετή Φωταγώγησης στην παραλία του Βόλου με τον Αντώνη Ρέμο

  Τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Βόλου διευθύνει ο μαέστρος της Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς, την επιμέλεια του μουσικού προγράμματος έχει ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Ανδρέας Μιμαίος, υπεύθυνη χορωδιών η Σύλβια Τσιμπανάκου και οι ενορχηστρώσεις του συνόλου των μουσικών κομματιών είναι του Θεόδωρου Λεμπέση. Τραγουδούν οι Απόστολος Μόσιος και Σύλβια Τσιμπανάκου. Τον εντυπωσιακό περίπατο επί της οδού Δημητριάδος με τις παραδοσιακές άμαξες του Βόλου, συνοδεύει η Φιλαρμονική Ορχήστρα με τον μαέστρο της Βασίλη Τασούδη.

  Σε κομμάτια που αποδίδει η Συμφωνική Ορχήστρα συμπράττουν και χορευτικές ομάδες της Σχολής Χορού Break A Move,  Dance Studio και Apparatus Circus lab,  με χορογράφους (αλφαβητική σειρά) τους: Νικολέτα Δεφαράνα, Νίκολα Κρίτσλοου, Αγγελική Μέλη, Ραφαέλα Μηνά, Μαρίνα Μιχαηλίδου, Κωνσταντίνο Πανόπουλο, Σόνια Παπασίκα, Κατερίνα Σαρρή.

  Οι στολές των Δημοτικών Χορωδιών και τα κοστούμια των χορευτών σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από τον  Κωνσταντίνο Μαγαλιό και τους συνεργάτες του.

  Η συμμετοχή των τοπικών καλλιτεχνών ξεπερνά στη φετινή εκδήλωση κάθε προηγούμενο, τα μέλη των Χορωδιών είναι περισσότερα από 90 άτομα, οι μουσικοί  περισσότεροι από 60, οι χορευτές ξεπερνούν τους 100 και επί σκηνής θα συναντηθούν καλλιτεχνικά περισσότεροι από 250 βολιώτες.

  Τελετή Φωταγώγησης στην παραλία του Βόλου με τον Αντώνη Ρέμο

  Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από  Τηλεοπτικούς Σταθμούς της Θεσσαλίας, διαδικτυακά και δορυφορικά.

  Δορυφόρος HellasSat 39 EAST

  Downlink 11007,5V

  S/R 7500

  Fec ¾

  Roll Off 20%

  Dvbs2

  Hd Mpeg4

  8psk

  Τα στοιχεία της μετάδοσης μέσω internet και RTMPLink: rtmp:// christmas.gointernet.gr:2935/christmas/live

  Τα στοιχεία της μετάδοσης στο YOUTUBE για ενσωμάτωση σε ιστοσελίδες είναι: https://youtu.be/NGhi_Ys-sSA

  Σε κάθε δράση του Δήμου Βόλου τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας, τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ακολουθούνται πιστά τα όσα ορίζονται στο σύνολο της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας που αφορά στην πανδημία. Για τις πρόβες των σχημάτων Μουσικής και Χορού που πραγματοποιούνται για την προετοιμασία της τελετής, ακολουθούνται όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας. Ανάλογοι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν και για το προσωπικό του Δήμου Βόλου καθώς και για το πολυάριθμο  τεχνικό προσωπικό ήχου και εικόνας,  που θα υποστηρίξει τις γενικές δοκιμές και την εκδήλωση.

  Δείτε επίσης