More

  Συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 29 Νοεμβρίου το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας και η 14η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας

  Share

  Συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 29 Νοεμβρίου το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας και η 14η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας

  Συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 29 Νοεμβρίου το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας και η 14η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αφροδίτη» του ξενοδοχείου «Κιέριον» Καρδίτσας με τη συμμετοχή Χορωδιών από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Tο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αποτελεί την αιχμή του δόρατος του Πολιτιστικού και Καλλιτεχνικού Κινήματος του Νομού Καρδίτσας συνεισφέροντας τα μέγιστα στην προβολή του πανελλαδικά και διεθνώς και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

  Η καρδιά της χορωδιακής Ελλάδας άρχισε να χτυπά έως 4 Δεκεμβρίου 2022 στην Καρδίτσα και στο Μουζάκι. Μια χορωδιακή πανδαισία προσφέρουν οι χορωδίες, που  λαμβάνουν μέρος στον κορυφαίο χορωδιακό θεσμό της Ελλάδας. Για 40 χρόνια το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας παραμένει μια σταθερά για τον κόσμο της χορωδιακής μουσικής στην Ελλάδα και Διεθνώς.

  Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας έχοντας ως στόχο την αποκέντρωση των εκδηλώσεων του και την επαφή ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων  με την ποιοτική μουσική, το χορωδιακό τραγούδι κ.τ.λ. υλοποιεί εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη του Νομού(Λίμνη Πλαστήρα, Φανάρι, Σπηλιά του Καραϊσκάκη κ.λπ.), και στο Μουζάκι στην πανέμορφη και επιβλητική αίθουσα, χιλίων(1000) περίπου καθισμάτων του Mouzaki Palace Hotel.

  Πρόκειται για το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Χορωδιών  παγκοσμίως με  την συμμετοχή 150  χορωδιών, ορχηστρών, σολίστ, μαέστρων και συνθετών  από Ελλάδα και το εξωτερικό, συνεργαζόμενο  με  τρία μεγάλα φεστιβάλ-διαγωνισμούς- εκπαιδευτικούς θεσμούς του εξωτερικού.

  Συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 29 Νοεμβρίου το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας και η 14η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας - Άρχισε με μεγάλη επιτυχία στο Κιέριον το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας και η 14η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

  Στόχος της διοργάνωσης των Συναντήσεων Σχολικών Χορωδιών είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν  να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών. Παράλληλα, αναδεικνύεται το τεράστιο εκπαιδευτικό έργο του Καθηγητή Μουσικής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαμέσου του Χορωδιακού εργαλείου.

  Το 40ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στον εθνικό μας συνθέτη Νικόλαο Χαλικιόπουλο – Μάντζαρο (1795-1872), για τα 150 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη, στον μεγάλο σύγχρονο συνθέτη Ιάνη Ξενάκη (1922-2001) για τα εκατό χρόνια από την γέννησή του, στον μεγάλο συνθέτη του Μπαρόκ Γκέοργκ Φρίντριχ Χαίντελ(1685-1759), στον Καρδιτσιώτη ήρωα και αρχιστράτηγο της Επανάστασης του ’21 Γεώργιο Καραϊσκάκη (1782-1827) και στον σύγχρονο Έλληνα συνθέτη και καθηγητή σύνθεσης στο ΑΠΘ Χρήστο Σαμαρά.

  Ο Αλέξης Κωστάλας, μία από τις σημαντικότερες πνευματικές προσωπικότητες της χώρας, θα παρουσιάσει και φέτος το 40ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας.

  Για το 40ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και την 14η  Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας συμβάλλουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας(Περιφέρεια Θεσσαλίας), ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου, το Ε.Β.Ε. Καρδίτσας, η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας  και υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

  Συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 29 Νοεμβρίου το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας και η 14η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας - Άρχισε με μεγάλη επιτυχία στο Κιέριον το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας και η 14η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

  To Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας προγραμματίζει μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 στις 8.00 το βράδυ στο Κιέριον με τίτλο “Από τη Σμύρνη της Μικράς Ασίας στη Γη της Επαγγελίας και της Φιλοξενίας” που είναι αφιερωμένη στην επέτειο Μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Θα παρουσιαστεί το περίφημο ορατόριο «Μεσσίας του Χαίντελ» με εμβόλιμα αποσπάσματα από την καντάτα «Μνήμες» του καθηγητή του ΑΠΘ Χρήστου Σαμαρά σε ποίηση  Ηλία Βενέζη (Από την Αιολική Γη).Συμμετέχουν ένα διεθνές καστ συντελεστών: Σολίστ,  η υψίφωνος Δανάη Ελένη (Ελληνοαγγλίδα), η Ιταλίδα άλτο Aurora Faggioli, o Ιταλός τενόρος Raffaele Feo, η Συμφωνική Ορχήστρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, η Μικτή Χορωδία του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας και διευθύνει ο Νίκος Ευθυμιάδης

  Το 40ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας ευχαριστεί για την ευγενική τους χορηγία τους: Hotel Kierion, Hotel Mouzaki Palace, Hotel Arni Domotel, Hotel Avra, Efthimiou Travel, Πιτσαρία «La Fiamma», Ταβέρνα «18 γράδα», Ταβέρνα «Ψeatόπολις», Τεχνικός Πιάνου «Αθηνά Καραγιάννη», Compuland, VIDEO Κολοβός, ACS.

  Το Φεστιβάλ θα συνεχιστεί την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 στις 8.00 το βράδυ στην αίθουσα «Αφροδίτη» του ξενοδοχείου Κιέριον.

  Πρόγραμμα Τρίτης 29 Νοεμβρίου 2022 στις 8.00 το βράδυ στην αίθουσα «Αφροδίτη» του ξενοδοχείου Κιέριον.

  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

  1. H Σχολική Χορωδία του ΕΝΕΕΓΥΛ Κορωπίου Αττικής υπό την διεύθυνση της Μαρίνου Μαρίας-Δανάης
  2. H Σχολική Χορωδία του 19ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης υπό την διεύθυνση της Τσέλιου Σταυρούλας.

  Δείτε επίσης