Συνάντηση Α. Σκόνδρα με τη νέα Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τμήματος Καρδίτσας Κ. Νταλντάνη

Share

Συνάντηση Α. Σκόνδρα με τη νέα Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τμήματος Καρδίτσας Κ. Νταλντάνη

Τη Βουλευτή, κ. Ασημίνα Σκόνδρα επισκέφθηκε στο γραφείο της η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος του τμήματος Καρδίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Κατερίνα Νταλντάνη. Στη συνάντηση παρέστη και ο κ. Θεόδωρος Κουτσώνας, υπάλληλος του Τμήματος.

Η νέα Πρόεδρος ανέπτυξε στη Βουλευτή το σύνθετο έργο του Ε.Ε.Σ, που βασίζεται στην εθελοντική δράση και την άμεση ανταπόκριση των πολιτών και αναφέρθηκε στο πλάνο των δράσεων, που δρομολογούνται για το προσεχές διάστημα, στοχεύοντας πάντα στην αρωγή και τη βοήθεια των συνανθρώπων μας, που έχουν ανάγκη. Όπως ανέφερε η κ. Νταλντάνη: «Με βαθιά ανθρωπιστικά ιδανικά και με αίσθημα ευθύνης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ήταν και είναι παρών στα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας, αλλά και διεθνώς και συνεχίζει να επιτελεί το σύνθετο ανθρωπιστικό έργο του πάντα με στόχο τον άνθρωπο και πάντα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο».

Από την πλευρά της η κ. Ασημίνα Σκόνδρα, αφού ευχήθηκε στη νέα Πρόεδρο να έχει μια καλή και δημιουργική θητεία, εξήρε το έργο του Τοπικού Τμήματος Καρδίτσας του Ε.Ε.Σ, καθώς η πολύχρονη και ουσιαστική δράση του, έχει συνδεθεί με την αγάπη, την αλληλεγγύη και το ειλικρινές ενδιαφέρον για τον πλησίον μας και είναι συνώνυμη της αφιλοκερδούς και ανιδιοτελούς προσφοράς.

Η κ. Σκόνδρα δήλωσε σχετικά: «Είχα τη χαρά και την τιμή να συναντηθώ με εκπροσώπους του τοπικού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Είναι γνωστό ότι ο Ε.Ε.Σ είναι ο μεγαλύτερος και παλαιότερος οργανισμός ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα μας, με πλούσιο έργο, που ξεκίνησε και συνεχίζεται αδιάλειπτα από το 1877, βοηθώντας συνανθρώπους μας, που βρίσκονται σε ανάγκη και κυρίως τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Σε συνεργασία με άλλους θεσμικούς φορείς, κρατικούς και μη, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στέκεται πάντα στο πλευρό κάθε ανθρώπου, οικογένειας ή ομάδας, που έχει ανάγκη.

Ενημερώθηκα εκ νέου για το σημαντικό και πολυσύνθετο έργο του τοπικού παραρτήματος Ε.Ε.Σ Καρδίτσας, του οποίου τη δράση παρακολουθώ διαχρονικά και συμβάλω, όποτε αυτό είναι εφικτό. Οι δράσεις, που προγραμματίζονται είναι απαραίτητες για την τοπική μας κοινωνία και θα σταθώ δίπλα τους απέναντι στις αρκετές δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν στο έργο τους,  οι εθελοντές μας.

Η αγαστή συνεργασία, που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια είναι δεδομένη και θα συνεχίσει, προκειμένου ο Ε.Ε.Σ να εξακολουθεί  να προσφέρει απρόσκοπτα και ανεμπόδιστα το θεάρεστο έργο του».

Δείτε επίσης