Μεγάλη Σκάλα Ανθηρού: Ποιανού γραφειοκράτη η ‘λαθροχειρια’;;;

Share

Μεγάλη Σκάλα Ανθηρού: Ποιανού γραφειοκράτη η ‘λαθροχειρια’;;;

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας


Το αίτημα για στέγαστρο Cut and Cover στην επικίνδυνη Μ Σκάλα του κεντρικού δρόμου : «Μουζακι – Ανθηρό», που ενώνει δυο έδρες δήμων και κατ’ επέκταση με έδρα αντιπεριφέρειας Καρδίτσας , παραμένει ζωτικό και επείγον.

Έχει υπέρ -ωριμάσει μετά την ολοκλήρωση της μελέτης και των συνοδών στοιχείων του φακέλου , όπως παραδέχεται η Περιφ αρχή σε απάντηση της μετά ερώτηση της μαχητικής ΛΑΣ Θεσσαλίας .

Εκεί υποστηρίζεται το εξής παντελως παράδοξο:’’ Η περιφέρεια Θεσσαλίας παρεδοσε μελέτη κ στοιχεία φακέλου στον δήμο Αργιθέας λόγω αρμοδιότητας στο υπόψη τμήμα ( δηλ τη Μ Σκάλα )’’.

Αποτελεί μοναδικό φαινόμενο , σε δρόμο που συνδέει έδρες δήμων και με έδρα νομού – διέρχεται λεωφορείο ΚΤΕΛ ( υπεραστική συγκοινωνία) ,η αρμοδιότητα να …ανήκει στον τοπικό δήμο και όχι στην περιφέρεια όπου υπάγεται ο υπόψη ΟΤΑ .

Με νόμο του 2006 ( Σουφλιά ) – ως ισχύει σήμερα -ορίζονται τα σχετικά και η πρόβλεψη για έκδοση αποφάσεων ανα περιφέρεια για καθορισμό των οδών ,περιφερειακής ευθυνης ή δημοτικής αρμοδιότητας.

Εχουμε θέσει το ερώτημα στην τοπική αρχή / ΔΣ Αργιθέας να απαντήσει , αφού ερευνήσει ενδελεχώς το όλο ζήτημα .
Έως σήμερα δεν λάβαμε γραπτή απάντηση ούτε έχει δημοσιευθεί κάτι σχετικό σε ΜΜΕ – ιστοσελίδα ΟΤΑ .

• Έχουν παρέλθει 7 χρόνια από την επιτόπια αυτοψία Γεωτεχνικών ΥΠΕΧΩΔΕ μετά από παρέμβαση μας, 3 έτη από την ολοκλήρωση της μελέτης για Στέγαστρο που θα εξαλείψει κινδύνους για διερχόμενους οδηγους ( σχολικά – ΚΤΕΛ κα)-εργασία από τεχνικό γραφείο Β Βαρελά .
^Πως γίνεται τη μελέτη κ φάκελο να χρηματοδοτεί , ετοιμάζει η περιφέρεια Θεσσαλίας και ο δρόμος και η υλοποίηση έργου να ανήκει στον τοπικό δήμο ;

^ Οι Αργιθεατες & Ανθηριώτες διερωτώνται και θέλουν μια τίμια καθαρή απάντηση !
• Γραφειοκρατικό αλαλούμ ή κάποια … πονηρή ‘λαθροχειρία’ από τα κέντρα τοπικης εξουσίας , που αρνούνται να αναλάβουν ευθύνες τους και να κατανοήσουν πως η Ορεινή Αργιθεα ανήκει στη Θεσσαλία;
^ Σαφείς απαντήσεις ζητούνται από τους εμπλεκόμενους δυο ΟΤΑ
( περιφέρεια – δήμο ) με τεκμηρίωση και έγγραφα ( ΦΕΚ – Αποφάσεις ).

•Το Αρμόδιο υπερκείμενο Υπουργείο Υποδομών καλείται να παρέμβει .
Να δώσει όλα τα στοιχεία , τον αρμόδιο φορέα και την αναγκαία πίστωση μετά την επίμονη άρνηση του αρμόδιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας ,της παραταξης του …

• Το ζωτικό έργο του Στεγάστρου
Μ Σκάλας Ανθηρού πρέπει άμεσα να προχωρήσει … πριν συμβεί κακό…

Ας ελπίσουμε σε θετική ανταπόκριση
Παρακολουθούμε -Επιμένουμε – Απορούμε με σιωπή αιρετών μας … και τοπικών φορέων !

Δημήτρης Παπακώστας
5-11-22

Δείτε επίσης