25 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Share

25 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Το κέντρο Κοινότητας Δήμου Μουζακίου οργανώνει σιωπηρή πορεία στο κέντρο της πόλης, συγκέντρωση ώρα 11.30π.μ. μπροστά στην κεντρική πλατεία. Σκοπός της δράσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινότητάς μας για το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών.

Η βία κατά των γυναικών σε όλες τις μορφές συνιστά το σκληρό πυρήνα των έμφυλων ανισοτήτων και αναπαράγει τις σχέσεις εξουσίας μεταξύ ανδρών και γυναικών. Είναι δια-ταξική, δια-φυλετική και πλήττει βάναυσα τα θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών. Μπορεί να ασκείται στο πλαίσιο της οικογένειας, του εργασιακού περιβάλλοντος, της κοινωνίας ή της ευρύτερης κοινότητας.

Φορώντας μαύρα ρούχα προς ένδειξη πένθους για τις γυναίκες που χάθηκαν σας καλούμε να περπατήσουμε ενωμένοι, στέλνοντας το ηχηρό μήνυμα ότι μόνο όλοι μαζί, κοινωνία και πολιτεία, θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα κόσμο ασφάλειας και να καταπολεμήσουμε συμπεριφορές που παραβιάζουν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των γυναικών.

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Δείτε επίσης