Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου η πρώτη συναυλία της σεζόν του 40ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας

Share

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου η πρώτη συναυλία της σεζόν του 40ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 στις 8.00 το βράδυ στο Κιέριον

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ!!!

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2022-23 ΤΟΥ 40ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  ΜΕ ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ STABAT MATER ΤΟΥ T. TRAETTA

Μία εντυπωσιακή συναυλία Ιταλικής συμφωνικο-χορωδιακής μουσικής με εξαιρετικούς σολίστ, δύο πολύ σπουδαίες Ιταλίδες Υψίφωνες, την ορχήστρα “Orchestra da Camera Internazionale della Campania” και τον Ιταλό μαέστρο Veaceslav Quadrini Ceaicovschi φιλοξενεί η πόλη της Καρδίτσας, με την οποία ανοίγει ουσιαστικά η καλλιτεχνική σεζόν του 40ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας 2022-23.

Την 1η εκδήλωση της σεζόν του 40ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας για το 2022-23 θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Φίλοι της Τέχνης και της Μουσικής την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 στις 8.00 το βράδυ, στην Αίθουσα “Αφροδίτη” στο ξενοδοχείο Κιέριον.

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου η πρώτη συναυλία της σεζόν του 40ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας

Συγκεκριμένα, η σπάνια και μοναδική αυτή Συναυλία υλοποιείται σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ελληνοϊταλικό Σύλλογο Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων και φιλοξενεί δεκαεπτά (17) πολύ σπουδαίους καλλιτέχνες από την Ιταλία και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη, που παρεμβαίνει αισθητικά με εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου κλασικής μουσικής στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας και στην αισθητική αγωγή των συμπολιτών.

Η εντυπωσιακή και σπάνια Συναυλία Ιταλικής Μουσικής με την Διεθνή Ορχήστρα Δωματίου της Καμπανίας, τη Χορωδία και με τις δύο σπουδαίες Ιταλίδες Υψίφωνες Luciana Distante και Deborah Colangelo θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 στις 8.00 το βράδυ στην εξαιρετικής ηχητικής Αίθουσα “Αφροδίτη” του ξενοδοχείου Κιέριον.

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου η πρώτη συναυλία της σεζόν του 40ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας

Η εκδήλωση περιλαμβάνεται στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις κλασικής μουσικής, Όπερας και Μουσικής Δωματίου του 40ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας στην διοργάνωση του οποίου συμβάλουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας),  ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου, το ΕΒΕ Καρδίτσας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας.

Αυτή η σπάνια συναυλία που θα παρουσιαστεί το αριστούργημα του Tommaso Traetta «Stabat Mater» υλοποιείται για πρώτη φορά όχι μόνο στην Καρδίτσα αλλά  και για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία πρώτη ελληνική εκτέλεση.

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου η πρώτη συναυλία της σεζόν του 40ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας

Η συναυλία των δύο  διακεκριμένων Ιταλίδων  σοπράνο Luciana Distante και Deborah Colangelo με την ορχήστρα “Orchestra da Camera Internazionale della Campania” και υπό την διεύθυνση  του Μαέστρου Veaceslav Quadrini Ceaicovschi στην ερμηνεία του ορατορίου “Stabat Mater” του Tommaso Traetta αποτελεί ένα πολύ σπουδαίο  καλλιτεχνικό  και μουσικό γεγονός  όχι μόνο για την Καρδίτσα και τη Θεσσαλία αλλά και πανελλαδικά.  Πρόκειται για πολύ σημαντικούς Καλλιτέχνες με πολύ σπουδαία καριέρα στην Ιταλία και το Εξωτερικό.

Τη σπάνια αυτή συναυλία θα μπορέσουν  να παρακολουθήσουν οι φιλόμουσοι της Καρδίτσας  εκατοντάδες παιδιά που ασχολούνται με την μουσική και ειδικότερα με το τραγούδι,  και φυσικά οι φίλοι της Ιταλικής Μουσικής και Κουλτούρας, καθώς και Ιταλοσπουδαγμένοι που είναι πάρα πολλοί στο Νομό Καρδίτσας και την ευρύτερη περιοχή.

Την εκδήλωση παρουσιάζει ο μοναδικός Αλέξης Κωστάλας.

Δείτε επίσης