Συμπεράσματα επι της υπ αρ. 181/22 απόφασης Δημάρχου Αργιθέας περί ορισμού (4) Αντιδημάρχων

Share

Συμπεράσματα επι της υπ αρ. 181/22 απόφασης Δημάρχου Αργιθέας περί ορισμού (4) Αντιδημάρχων

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Βασική θέση μας είναι ότι το δικαίωμα κριτικής κ ελέγχου ασκείται χωρίς όρους ή προαπαιτούμενα έναντι όλων των αιρετών οργάνων – είτε μονομελών είτε συλλογικών .

^ Η εκάστοτε Αντιπολίτευση έχει καθήκον από το θεσμικό ρόλο να παρεμβαίνει με υπευθυνότητα και ευθυκρισία επι παντός πολιτικού – αυτοδιοικητικού γεγονότος .

Όλοι είναι ελεύθεροι να δρουν και να λαμβάνουν αποφάσεις αλλά κρίνονται άπαντες από την κοινή γνώμη , τους δημότες , τον τύπο .

•Στο προκείμενο : Ο Δήμαρχος Αργιθέας μετά τριετή εξουσία έλαβε, έχοντας αποκλειστικό δικαίωμα, την υπαρ 181 απόφαση περί ορισμού (4) αντιδημάρχων στην Αργιθεα .

1. Άφησε τους 4 Αντιδημάρχους στη θέση τους , αλλάζοντας μόνο αρμοδιότητες και δεν ανανέωσε τη θητεία της μοναδικής γυναίκας στο ΔΣ – η οποία  είχε θητεύσει επι τρία (3) έτη στην έμμισθη αντιδημαρχία Πρόνοιας – Υγείας κ Νομικών θεμάτων . Όλοι κρίνονται και βαθμολογούνται στα κοινά .

2. Ενίσχυσε το ρόλο των δυο κεντρικών αντιδημάρχων :

Α. Οικονομικών , δίνοντας και αρμοδιότητες  Καθημερινότητας κ πολιτικής προστασίας .

Β. Τεχνικών Υπηρεσιών – Έργων .

^ Δεν έδωσε σε κανένα ρόλο τοπικού Αντιδημάρχου ( ανα ενότητα : πχ Αχελωου κλπ). Αυτό αλλάζει τη φιλοσοφία για τριπολικό ορεινό δήμο της εκτεταμένης περιοχής των 372.000 στρεμμάτων και 20 κοινοτήτων . Ίσως να υπάρχει σκέψη για αναβάθμιση του Ρόλου των κοινοταρχών – ΚΣ τους 12 μήνες που απομένουν : επι τρία χρόνια είχαν απαξιωθεί από τους τοπικούς αντιδημάρχους .
Θα φανεί επι του πεδίου .

3. Όρισε και σωστά δυο αντιδημάρχους στην πιο ενεργή δημογραφικά ενότητα Αχελώου .

Έδωσε δεύτερη ευκαιρία σε σύμβουλο της πλειοψηφίας που ψήφισε κόντρα στο μείζον θέμα της μεγαλύτερης επένδυσης : φραγμα Αχελωου στο Καταφυλλι , δείχνοντας ότι σέβεται την έκφραση ελεύθερης γνώμης εκάστου αιρετού – χωρίς να θέσει «κομματική»πειθαρχία .

Εστάλη μήνυμα όμως σαφές προς απόντες από ΔΣ και σιωπηλούς αιρετούς επι της ΜΠΕ του μεγάλου έργου .

Τον επιφόρτισε με το σημαντικό υπό ίδρυση δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο ( θα φανεί η αξιοσύνη )- των υποδομών στα ιατρεία κα .

^ Συνεχίζεται η συνεργασία – προσχώρηση με σύμβουλο Αχελωου που εκλέχτηκε με Ελάσσονα , όπως είχαν απόλυτο δικαίωμα και εχουμε ήδη αναφερθεί από πέρυσι .
Θα κριθεί από συνολική απόδοση .

4. Η πλειοψηφία θα κριθεί και από τα έργα της και από την πολιτική συνεννόησης με την Μείζονα Αντιπολίτευση , η οποία έχει δείξει πατριωτική ευθυνη , διαθεση συνεργασίας επι ζωτικών θεμάτων και κοινό βηματισμό στη ΜΠΕ φράγματος ,ρισκάροντας πολιτικό κόστος, στα έργα ΑΠΕ Τυμπάνου .

^ Οι δυστοπικες συνθήκες που βιώνουμε απαιτουν αλληλοσεβασμό των παρατάξεων : Συμπολίτευση – Αντιπολίτευση , με διαφανή ανοιχτό λόγο αντίλογο μεταξύ τους δια των επικεφαλής : Ανδρέα Β Στεργιου και Γιάννη Β Μπαμπάτσικου.

^ Σθεναρή υπεράσπιση των αρχών κ προγραμματικών δεσμεύσεων εκάστης παραταξης αλλά και μη επέμβαση αθέμιτη στα εσωτερικά .

Χωρίς υπέρβαση δεοντολογίας και ηθικών Ορίων …

• Τώρα χρειάζεται η κοινή δράση για να έρθουν ανταποδοτικά έργα που έχει ανάγκη επειγόντως ο Δήμος μας μετά την εγκατάλειψη από τα κέντρα της Θεσσαλίας , την κυβέρνηση.

*  Εχουμε την τύχη να δραστηριοποιούνται στον ορεινό τόπο μας δυο ισχυροί ομιλοι , πρέπει να αξιοποιήσουμε τη δύναμη τους με το βλέμμα στο μέλλον , τους νέους !

* Υπέρτατος νόμος : Η σωτηρία και πρόοδος της ορεινής Πατρίδας !

Ας περάσουμε την βαρυχειμωνιά με πατριωτική ενότητα – νεες κοινωνικές δομές και καταλλαγή .

^ Από Απρίλιο να μπούμε στην 6μηνη εκλογική περίοδο για τις κάλπες του Οκτωβρίου 2023, αφού θα έχουν γίνει προτερα οι βουλευτικές !

^ Με επιχειρήματα – απολογισμό !!!

Δημήτρης Παπακώστας 3-10-2022

Συντονιστής Π.Εν. Αργιθεατών

Δείτε επίσης