Πανηγυρική αθώωση των ηρώων υγειονομικών 

Share

Πανηγυρική αθώωση των ηρώων υγειονομικών 

Πανηγυρική αθώωση των υγειονομικών που συνελήφθησαν για την ειρηνική διαμαρτυρία τους έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού

Σε χειροκροτήματα ξέσπασε το ακροατήριο στο άκουσμα της αθώωσης των υγειονομικών που το απόγευμα της 7ης Ιουλίου 2022 διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά πλησίον της οικίας του πρωθυπουργού για το άδικο και εκδικητικό μέτρο των αναστολών εργασίας που έχει αποδυναμώσει το Ε.Σ.Υ , αποτελώντας σοβαρή απειλή για την υγεία των Ελλήνων.

Είχε προηγηθεί πρόταση για αθώωση των υγειονομικών από τον εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος αφού έκρινε αβάσιμο το κατηγορητήριο τόνισε ότι οι κατηγορούμενοι είναι επιστήμονες που ασκούν υψηλό λειτούργημα και  πρέπει να βρεθεί τρόπος να επανέλθουν στις εργασίες τους.

Οι 38 υγειονομικοί κατέθεσαν για όσα βίωσαν το απόγευμα της 7ης Ιουλίου, όταν η ειρηνική διαμαρτυρία τους για τις αναστολές τούς οδήγησε στη ΓΑΔΑ και την επόμενη μέρα στον εισαγγελέα, ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες για απείθεια και παρακώλυση συγκοινωνίας.

Το κατηγορητήριο, σαθρό από τη γένεσή του, κατέπεσε καθώς οι συνήγοροι υπεράσπισης Ν. Αντωνιάδης, Δ.  Μπελαντής, Β. Παπανικολάου και Γ. Χατζηαντωνίου (με αλφαβητική σειρά) απέδειξαν ότι οι υγειονομικοί ενεργούσαν από την πρώτη στιγμή νόμιμα, δεν παρακώλυσαν την κυκλοφορία και βέβαια  δεν επέδειξαν για κανέναν λόγο απείθεια. Αντιθέτως, διαπραγματεύτηκαν για τον χρόνο της παραμονής τους στο πεζοδρόμιο της οδού Χερσώνος με τον υπεύθυνο των αστυνομικών δυνάμεων που κατέφθασαν άμεσα και δεν αντιστάθηκαν ακόμα κι όταν μεταφέρθηκαν δόλια στην ΓΑΔΑ –  όπου και κρατήθηκαν μέχρι και την επόμενη μέρα –  με το ιδιωτικό μέσο που οι ίδιοι είχαν ναυλώσει για τη  μετακίνησή τους.

«Είμαστε αθώοι! Δεν διαπράξαμε κανένα έγκλημα», δήλωσαν στις καταθέσεις τους ενώπιον των δικαστών οι υγειονομικοί που δικαιωμένοι από την απόφαση συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους για την επάνοδο στην εργασία τους και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας.

Σε αυτήν την δίκη η  δικαιοσύνη απέδειξε ότι  αφουγκράζεται τις ανάγκες της  κοινωνίας  και ότι μαζί με τη ζυγαριά της κρατάει και το σπαθί της, προασπίζοντας τους αδικημένους. Στο κτήριο 8  της οδού Ευελπίδων νίκησε η Αλήθεια!

Μπαλάσκα Νίκη

Δείτε επίσης