Με εκπροσώπους σωματείων ΑμεΑ συναντήθηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος

Share

Με εκπροσώπους σωματείων ΑμεΑ συναντήθηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος

Συνάντηση με εκπροσώπους της περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία καθώς και με εκπροσώπους του τοπικού σωματείου ΑμεΑ είχε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος.

Η συνάντηση έγινε με στόχο οι εκπρόσωποι των ΑμεΑ να ενημερώσουν τον δήμαρχο για μια σειρά ζητήματα που αντιμετωπίζει το αναπηρικό κίνημα καθώς και για ζητήματα προσβασιμότητας στην πόλη.

Ειδικότερα μεταξύ άλλων συζήτησαν με τον Δήμαρχο τη δυνατότητα κατασκευής ραμπών ΑμέΑ στο έργο των πεζοδρομίων που αναμένεται να ξεκινήσει, την κατασκευή παιδικών χαρών για παιδιά ΑμεΑ, την επέκταση σχολικών ραμπών, τη θέσπιση περισσοτέρων θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ, τη δημιουργία Δημοτικού ΚΔΑΠΜΕΑ, τη μείωση των δημοτικών τελών, την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΚ, την πρόοδο του Ειδικού δημοτικού Σχολείου, τη πρόσβαση ΑμεΑ στο κολυμβητήριο και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου και σωματείων ΑμεΑ. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος εξήγησε ότι από τη στιγμή που ανέλαβε η παρούσα δημοτική αρχή, έχουν γίνει ήδη αρκετές παρεμβάσεις για να βελτιωθεί η πρόσβαση των ΑμεΑ στο κέντρο της πόλης, στα σχολικά συγκροτήματα και σε κάποιες κεντρικές αθλητικές υποδομές.

Ωστόσο απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν ώστε να φτάσουμε σε ένα επιθυμητό επίπεδο και να γίνει η Καρδίτσα μια πόλη φιλική για τα ΑμεΑ.   Ο κ. Τσιάκος επίσης ανέλυσε μια σειρά από παρεμβάσεις που προγραμματίζονται ώστε να αλλάξουν πολλά σε επίπεδο προσβασιμότητας στην πόλη. Στη συνάντηση πήραν μέρος ο πρόεδρος της περιφερειακής ομοσπονδίας Θεσσαλίας ατόμων με αναπηρία κ. Στέφανος Πάϊκος, ο πρόεδρος του Νομ. Σωματείου ΑμεΑ κ Βασίλης Αγραφιώτης, ο αντιπρόεδρος κ. Δημ. Τσίπρας και η ταμίας κ. Ελένη Ζαχαρή.

Δείτε επίσης