Λάρισα: Συνελήφθη μία ημεδαπή για απάτη και ένας ημεδαπός για δύο απόπειρες κλοπής οχημάτων

Share

Λάρισα: Συνελήφθη μία ημεδαπή για απάτη και ένας ημεδαπός για δύο απόπειρες κλοπής οχημάτων

Σύλληψη ημεδαπής για το αδίκημα της απάτης

Συνελήφθη, χθες (14-10-2022) το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, μία ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπό, ιδιοκτήτη επιχείρησης, και προσποιούμενος υπάλληλο του λογιστή του, τον παρότρυνε να προβεί σε κάποιες άμεσες ενέργειες προκειμένου να λάβει επίδομα της Δ.Ε.Η.

Όντας απασχολημένος, ο παθών έδωσε το τηλέφωνο σε υπάλληλό του, προκειμένου να προβεί αυτή στις ενέργειες που θα της υποδείκνυε ο υποτιθέμενος υπάλληλος του λογιστή, με τον άγνωστο δράστη να της ζητάει τους κωδικούς ηλεκτρονικής τραπεζικής συναλλαγής (e-banking) του εταιρικού λογαριασμού που διατηρεί ο παθών.

Αρχικά, η υπάλληλος αρνήθηκε να τους δώσει, ωστόσο ο άγνωστος άνδρας συνέχισε να την κατευθύνει τηλεφωνικά, προτείνοντάς της να κάνει ενέργειες μέσω Αυτόματης Ταμειολογιστικής Μηχανής (ΑΤΜ) στο πλησιέστερο τραπεζικό υποκατάστημα, γεγονός που συνέβη υπό την συνεχή καθοδήγηση του.

Συνολικά, η υπάλληλος του παθόντος πραγματοποίησε -3- συναλλαγές των -4.989- ευρώ η καθεμιά προς ισάριθμους λογαριασμούς της ίδιας τράπεζας, με δικαιούχο ενός από τους τρεις, όπως διακριβώθηκε, την συλληφθείσα.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εντοπισμό και ταυτοποίηση άλλων δραστών.

Σύλληψη ημεδαπού για δύο απόπειρες κλοπής οχημάτων

Συνελήφθη, σήμερα 15-10-2022) τις μεταμεσονύχτιες ώρες στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λάρισας, ένας ημεδαπός, διότι λίγο νωρίτερα εισήλθε σε ανασφάλιστο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ημεδαπού, και αποπειράθηκε να το θέσει σε λειτουργία προκειμένου να το αφαιρέσει.

Επιπλέον, χθες (14-10-2022) το μεσημέρι, επίσης στη Λάρισα, ο δράστης αποπειράθηκε να αφαιρέσει δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας άλλου ημεδαπού.

Δείτε επίσης