More

  Η Παναγιώτα Βράντζα για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αργιθέα

  Share

  Η Παναγιώτα Βράντζα για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αργιθέα

  ΓΡΟΤΕΣΚΟ

  Η επίσκεψη του πρωθυπουργού σε έναν από τους μικρότερους Δήμους της χώρας είναι σαφώς είδηση και, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να είναι αποδοτική και χρήσιμη.

  Για την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Αργιθέα, αυτό που ταιριάζει περισσότερο όμως είναι το «λάδι πολύ και τηγανίτες τίποτα». Οι τοπικοί παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας βεβαίως φουσκώνουν από υπερηφάνεια, που κατάφεραν να έρθει ο πρωθυπουργός στο χωριό τους και οι δύο, εκ των τριών κυβερνητικών βουλευτών του νομού, ερίζουν για το μείζον, δηλαδή «κατόπιν ποιανού ενέργεια» τελικά επετεύχθη η επίσκεψη. Ο παραγοντισμός και η υποτέλεια στο απόγειό τους!!!

  Και επιτέλους ήρθε!!! Με τυμπανοκρουσίες και με ελικόπτερο. Δεν ήρθε δα και για να δει πως ζούμε και σε τι δρόμους κινούμαστε! Προεκλογικές εξαγγελίες ήρθε να κάνει.

  90 λέει τα εκατομμύρια για τους τρεις Δήμους, δηλαδή 30 για τον κάθε Δήμο, από πιστώσεις που ΘΑ εξασφαλιστούν το πρώτο εξάμηνο του 2023.

  Η ΤΕΡΝΑ, για να «μπαλώσει» τις τρύπες του ΙΑΝΟΥ πήρε 143 εκατομμύρια, η Αργιθέα όμως με 30 θα αναπτυχθεί! Ο προϋπολογισμός των διανομαρχιακών οδικών συνδέσεων, καθώς και η σύνδεση της Ανατολικής Αργιθέας με τα άλλα δύο δημοτικά διαμερίσματα, ώστε μετατραπούν από καρόδρομοι σε δρόμους, απαιτεί το μεγαλύτερο μέρος των 30 εκατομμυρίων.

  Οι δήμαρχοι βεβαίως πανευτυχείς ευχαριστούν και κάνουν λόγο για σημαντική επιτυχία. Τόση χαρά για τόσο λίγα!!!

  Η ομιλία είχε και ολίγον από ανεμογεννήτριες. Δόξα το Θεό, είπε ο πρωθυπουργός,  έχουμε βουνά για να τις βάλουμε. Ότι αδειοδοτήθηκε εδώ (δηλαδή όλες οι κορυφογραμμές) αδειοδοτήθηκε και τέλος. Εδώ τα βουνά είναι απάτητα!!

  Είπε όμως τη μισή αλήθεια, καθώς τα βουνά της Αργιθέας είναι μεν απάτητα, γιατί δεν έχουμε δρόμους για να τα πατήσουμε, αλλά δεν περιλαμβάνονται στην υπουργική απόφαση για τα «απάτητα βουνά» του κ. Αμυρά. Δηλαδή ο πρωθυπουργός είπε ψέματα.

  Κάποιος έβαλε στην ομιλία του πρωθυπουργού και την κτηνοτροφία. Το «αγροτικόν ζήτημα» που λέγαμε παλιά. Για την κτηνοτροφία ήδη έχουμε κάνει πολλά είπε. Ανέβηκε και το γάλα είπε. Δεν είπε όμως ότι το γάλα ανέβηκε 20% ενώ οι ζωοτροφές, τα καύσιμα, η ενέργεια και τα αναλώσιμα ανέβηκαν από 60-120%. Και φυσικά δεν είπε ότι το γάλα ανέβηκε γιατί κάθε μέρα σφάζονται κοπάδια από πρόβατα και γίδια και αυτό δεν είναι αστείο. Είναι το τέλος της προβατοτροφίας για τη χώρα και θα έπρεπε η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα, χωρίς γελάκια, αστεϊσμούς και εξυπνάδες.

  Φυσικά δεν ειπώθηκε τίποτα για τη Συκιά ή τη σήραγγα Τυμπάνου, θέματα τα οποία οι σημερινοί κυβερνητικοί βουλευτές τα «διεκδικούσαν» ακόμη και στις κοπές πίτας των ΚΑΠΥ, όταν η ΝΔ ήταν αντιπολίτευση, αλλά μάλλον ξέχασαν να τα θέσουν στον πρωθυπουργό τώρα που είναι κυβέρνηση.

  Την ωραία ατμόσφαιρα του χωριού τόλμησε να χαλάσει ο δάσκαλος του σχολείου με τα 6 παιδιά όλα, όλα. Κύριε πρωθυπουργέ, είπε ευγενικά, το σχολείο μας δεν έχει κεντρική θέρμανση. Ο πρωθυπουργός όμως δεν πρέπει να στεναχωριέται, πρόλαβε λοιπόν ο δήμαρχος και είπε ότι το σχολείο έχει και διαδραστικούς πίνακες και tablet και ο πρωθυπουργός ησύχασε!!!

  Είναι και άλλα πολλά που δεν είπε και δεν είδε ο πρωθυπουργός. Δεν είδε τα παιδιά, που για να πάνε στο γυμνάσιο, σε άλλο νομό, μετακινούνται με δύσκολες συνθήκες δύο ώρες την ημέρα. Δεν είπε και δεν είδε τους λίγους αληθινούς κτηνοτρόφους, που μεταφέρουν το γάλα τους σε δύσβατους χωματόδρομους, ακόμη και με την «περαταριά» στο ποτάμι εν έτει 2022. Δεν είπε και δεν είδε τα βουνά που χάσκουν από έργα ημιτελή και από σήραγγες, που εάν δεν παρθούν αποφάσεις, μπορεί να γίνουν ταφόπλακα για τους λίγους κατοίκους της περιοχής.

  Τίποτα από όλα όσα έγιναν στην ορεινή Καρδίτσα δεν ήταν σοβαρό, ουσιαστικό και σχεδιασμένο με στόχο την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών.

  Ενώ η χώρα διέρχεται μια πρωτοφανή ενεργειακή, οικονομική και κοινωνική κρίση εμείς συνεχίζουμε να αποδεχόμαστε και να υποδεχόμαστε πολιτικούς με λογικές «Μαυρογιαλούρου».

  Είναι απολύτως απαραίτητη η πολιτική αλλαγή, η οποία όμως δεν θα αφορά μόνο τα κόμματα και τα πρόσωπα, αλλά και την ουσία της πολιτικής.

  Ευθύνη, συνέπεια, λογοδοσία, σχέδιο, γνώση, αξιοπρέπεια.

  Όχι άλλη φαιδρότητα, όχι άλλες γκροτέσκο παραστάσεις!

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΡΑΝΤΖΑ – ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

  Πρ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

  Δείτε επίσης