Γιάννης Σβάρνας: Το πεθαμένο σιντριβάνι αντικατοπτρίζει την θητεία του Τσιάκου

Share

Γιάννης Σβάρνας: Το πεθαμένο σιντριβάνι αντικατοπτρίζει την θητεία του Τσιάκου

Τριάμισι χρόνια μετά την εκλογή της παρούσας δημοτικής αρχής το σιντριβάνι παραμένει εκτός λειτουργίας για να μας υπενθυμίζει την αναποτελεσματικότητα και την αδιαφορία του δημάρχου Καρδίτσας.

Είναι απορίας άξιον πως ένας δήμαρχος που πήρε 12.000.000 € για αποκατάσταση ζημιών από τον Ιανό δεν έχει καταφέρει να επαναφέρει τη λειτουργία του σιντριβανιού. Το κόστος επισκευής του είναι μια παρωνυχίδα μπροστά σε αυτά τα χρήματα. Όλοι διερωτώνται γιατί δεν το επισκευάζει αφού έτσι και αλλιώς τα χρήματα που ήρθαν για αποκαταστάσεις ζημιών στα χωριά, τα στερεί από αυτά για έργα βιτρίνας. Δηλαδή 2.500.000 € για ασφαλτικά στο κέντρο της πόλης -ακόμα και εκεί που η άσφαλτος δεν είχε κανένα πρόβλημα- και 3.800.000 για ξήλωμα των πεζοδρομίων, φθαρμένων και μη. Είναι δυνατόν το σιντριβάνι να στέκει εκεί παρατημένο για να δυσφημεί την πόλη μας;

Το πεθαμένο σιντριβάνι αντικατοπτρίζει την θητεία του Τσιάκου

Την ίδια στιγμή ακριβώς μπροστά από το σιντριβάνι συνεχίζεται το ράβε ξήλωνε της κεντρικής πλατείας. Πέραν από τις όμορφες λίμνες που σχηματίζονται με την πρώτη βροχή, αυτή τη φορά βρέθηκε φρεάτιο αποχέτευσης υδάτων χωρίς σύνδεση με το δίκτυο.

Οι αστοχίες και οι σπατάλες δεν σταματούν εκεί. Ξανασκάβει τον τάπητα του γηπέδου που έφτιαξε πέρυσι. Μας απάντησε ότι έκανε μικρές διορθώσεις. Πως είναι δυνατόν αυτές οι μικρές διορθώσεις να στοίχισαν 60% της δαπάνης του αρχικού συνολικού έργου; ακόμη γιατί δεν πληρώθηκε ο εργολάβος; μήπως γιατί το ταμείο του Δήμου είναι απολύτως άδειο και επιζεί μόνο και μόνο επειδή ο δήμαρχος αλλάζει τη χρήση των χρημάτων που ήρθαν για τον Ιανό; αντί για αποκατάσταση των πληγέντων περιοχών γίνονται παρανόμως λειτουργικές δαπάνες και έργα βιτρίνας.

Αυτά και άλλα πολλά περισσότερα μας λέει το σιντριβάνι που αντί να ομορφαίνει το κέντρο της πόλης, κατάντησε σκουπιδότοπος.

Ειλικρινά δεν μπορούμε να μετρήσουμε τους “κοψοχέρηδες” που μας πλησιάζουν κάθε μέρα, με την επωδό: Ρε που μπλέξαμε!!!

Για την ανεξάρτητη συμμαχία πολιτών Καρδίτσας

Ο Επικεφαλής

Γιάννης Σβάρνας

Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας

Δείτε επίσης