Συνεχίζονται τα μαθήματα του Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείου Φαναρίου την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα

Share

Συνεχίζονται τα μαθήματα του Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείου Φαναρίου την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα

Το όμορφο Φανάρι Καρδίτσας αντέχει, το Ανοιχτό Φιλοσοφικό Σχολείο Φαναρίου αντέχει! Δρασκελίζουμε τον 4ο μήνα φιλοσοφικών μαθημάτων και τα ανήσυχα, ευαίσθητα και τα καλοκάγαθα πνεύματα του χωριού συνεχίζουν να συναντιούνται κάθε Πέμπτη στην κορυφή του λόφου, κάτω από τα τείχη του Κάστρου Φαναρίου και να συζητούν θέματα φιλοσοφίας, φέρνοντας τη συζήτηση και σε σημερινά προβλήματα.

Το Ανοιχτό Φιλοσοφικό Σχολείο συνεχίζει και στην πόλη της Καρδίτσας. Έτσι, μετά από την ανιχνευτική εναρκτήρια εκδήλωση στην καφετέρια το Ρόπτρον, τώρα συνεχίζει σε πιο ήσυχο και ζεστό χώρο: Στην αίθουσα της ΠΕΔ (πρώην ΤΕΔΚ), Μεγάλου Αλεξάνδρου 34, 1ος όροφος, κοντά στη Δημοτική Αγορά της Καρδίτσας.

Το μάθημα της φιλοσοφίας θα γίνει την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 7μμ, και όχι την Δευτέρα όπως υπάρχει στο έντυπο κείμενο που είχαμε κυκλοφορήσει.

Το θέμα της φιλοσοφικής διάλεξης είναι: “Ηθικό δίλημμα:” Πότε ένας πόλεμος είναι δίκαιος και πότε είναι άδικος;”

Εισηγητής είναι ο Ντούσας Δημήτρης, δάσκαλος φιλοσοφίας, συγγραφέας έργων φιλοσοφίας και πρόεδρος του Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείου Καρδίτσας.

Στην εποχή της πνευματικής Σαχάρας που ζούμε, σε ελλαδική και παγκόσμια κλίμακα, το Ανοιχτό Φιλοσοφικό Σχολείο διαμορφώνει πνευματικές οάσεις. Οι δροσεροί αυτοί σταθμοί αποτελούν ανάσες και διαυγές φως, μέσα στα σκοτάδια που έχουμε περιπέσει.

Το Ανοιχτό Φιλοσοφικό Σχολείο στηρίζεται πάνω σε τρεις αρχές :

1. Τη βολταιρική: “Μπορεί να διαφωνώ με ό,τι λες αλλά θα υποστηρίξω το δικαίωμα σου να το λες”.

2. Τη ρηγαδική: “Συλλογάται καλά όποιος ελεύθερα συλλογάται”.

3. Τη χεγκελιανή: “Η διαλεκτική δεν υπαγορεύει την εξόντωση των αντιθέτων απόψεων αλλά τη διαλεκτική σύνθεση τους”.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976026625

ΝΤΟΥΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δείτε επίσης