Με επιτυχία η Εκδήλωση-Διημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή που πραγματοποιήθηκε στην Πύλη

Share

Με επιτυχία η Εκδήλωση-Διημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή που πραγματοποιήθηκε στην Πύλη

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ -ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ

Αιτίες -Συνέπειες- Αποκατάσταση -Δημοτικά Σχέδια-Μείωση Εκπομπών Άνθρακα

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 2,3,4, Σεπτεμβρίου

Μία άκρως ενδιαφέρουσα και πετυχημένη Εκδήλωση-Διημερίδα διοργάνωσαν το «ΔΙΚΤΥΟ-ΠΙΝΔΟΣ», ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ», τον Δήμο Πύλης και το Επιμελητήριο Τρικάλων ενώ τελούσε υπό την αιγίδα της ΚΕΓΕ.

Η Διημερίδα έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης την Παρασκευή και Σάββατο 2,3, Σεπτεμβρίου με θέμα «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ -ΑΙΤΙΕΣ -ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ-ΜΕΙΩΣΗ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΝΘΡΑΚΑ.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Χρήστος Γκρέκος ενώ σύντομους χαιρετισμούς έκαναν ο Πρόεδρος του «Δικτύου Πίνδος» κ. Ανδρέας Στεργίου Δήμαρχος Αργιθέας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλειος Γιαγιάκος και Αντ/δρος της ΚΕΕ Ελλάδος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Βουλευτής Τρικάλων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ντίνος Μπάρδας, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Δ/σης Θες/λίας-Στ. Ελλάδος κ. Κων/νος Παπάς, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πύλης (εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσοστόμου Δημήτριος Κατσαρός, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας ο οποίος τόνισε τα εξής..

Σεβαστοί Πατέρες της Εκκλησίας ,Εκλεκτοί προσκεκλημένοι , κυρίες και κύριοι, Σαν οικοδεσπότης αυτής της μάζωξης αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και τιμή.

Σας καλωσορίζω σε αυτήν την διημερίδα με τίτλο την Κλιματική Αλλαγή- Καλωσορίζω τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο με αρμοδιότητες κρατικής αρωγής και αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές.

Ο κ. Μαράβας αναφέρθηκε στα προβλήματα του ΙΑΝΟΥ ,τις βροχοπτώσεις ,χιονοπτώσεις και κατολισθήσεις, επίσης στάθηκε στην ομιλία του στην αναγκαιότητα της λειτουργίας του Υδροηλεκτρικού Φράγματος της Μεσοχώρας.

Τελειώνοντας ο κ. Μαράβας τόνισε ότι το μέλλον πρέπει να το δημιουργήσουμε για να το ζήσουμε, όλοι μαζί Κράτος, η Αυτοδιοίκηση, η αγορά η Κοινωνία των πολιτών.

Κατόπιν άρχισαν οι ομιλίες της Πρώτης Θεματικής Ενότητας με συντονιστή τον κ. Γιαγιάκο από τους Καθηγητές Πανεπιστημίων ειδικοί στα θέματα Κλιματικής Αλλαγής.

Οι εργασίες της διημερίδα συνεχίστηκαν και την επόμενη ημέρα Σάββατο 3/9/22.

Παρόντες ήταν επίσης η Θεματικός Αντι/ρχης Υγείας κ. Δήμητρα Νάτσινα, ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πύλης κ. Βάιος Καλύβας, οι Αντιδήμαρχοι της Συμπολίτευσης, δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Σπουδαστές της ΣΜΥ, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντ/σης του Δήμου Πύλης κ. Θεόδωρος Χήρας, οι Δήμαρχοι Μετεώρων ,και Λίμνης Πλαστήρα κ. Θεόδωρος Αλέκος και Παναγιώτης Νάνος και ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Δήμου Πύλης κ. Βαλάντης Τσιούτσιας.

Το Catering επιμελήθηκε το Κατάστημα Thomas Coffee and Grill.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ

Δείτε επίσης