Επίσκεψη του Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ κ. Παπαγιαννίδη στα γραφεία της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε.

Share

Επίσκεψη του Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ κ. Παπαγιαννίδη στα γραφεία της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε.

Με αφορμή τη συμμετοχή του στην περιοδεία του κυβερνητικού κλιμακίου στο Νομό μας, ο Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ κ. Παπαγιαννίδης Δημήτριος επισκέφθηκε μαζί με το Δήμαρχο Σοφάδων κ. Σκάρλο Θάνο, τα γραφεία της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε και συνομίλησε με το Γενικό Δ/ντή κ. Σακελλαρίου και το Συντονιστή κ. Ντανοβασίλη Π. για την πορεία του LEADER του ΠΑΑ 2014-20 και την προετοιμασία του νέου προγράμματος της περιόδου 2023-27.

Ο κ. Σακελλαρίου ευχαρίστησε τον Γ.Γ. για τις ενέργειές του που συνέβαλλαν στη μεγάλη αύξηση του τοπικού προγράμματος LEADER/CLLD της Π.Ε. Καρδίτσας, που από αρχική κατανομή δημόσιας δαπάνης 6,3 εκατ. έχει ανέλθει στα 10,2 εκατ. Ευρώ. Σαν αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή να υλοποιούνται 67 ιδιωτικά έργα και 27 παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα σε όλη την περιοχή εφαρμογής από τα Ελληνικά του Δήμου Αργιθέας έως το Ασημοχώρι του Δ. Σοφάδων και από τη Νεράιδα του Δ. Καρδίτσας έως την Ιτέα του Δ. Παλαμά.

Επίσης, οι πληρωμές των δικαιούχων έχουν επιταχυνθεί και ξεπεράσει το 1,5 εκατ. Ευρώ μετά την επίλυση των θεσμικών εμποδίων και την ενεργοποίηση του νέου συστήματος πληρωμών των δικαιούχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, στο οποίο συνέβαλλε καθοριστικά ο κ. Γ.Γ.

Επίσκεψη του Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ κ. Παπαγιαννίδη στα γραφεία της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε.

Ο κ. Παπαγιαννίδης σημείωσε ότι πανελλαδικά το πρόγραμμα έχει αγγίξει σε δημόσια δαπάνη ποσό 450 εκατ. Ευρώ, μετά από τις κατανομές υπερδέσμευσης που αποφάσισε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και τις αποφάσεις μεταφοράς πόρων των Περιφερειών και υλοποιείται με υποδειγματικό τρόπο.

Ο κ. Σκάρλος αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Σοφάδων αλλά και στις αποφάσεις των άλλων 5 Δημοτικών Συμβουλίων για τη συμμετοχή τους στο σχεδιασμό της νέας Στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ) του Σ.Σ. της ΚΑΠ 2023-2027.

Ο Συντονιστής του προγράμματος τόνισε ότι οι παραπάνω αποφάσεις που περιλάμβαναν τον ορισμό του συνόλου των Δημοτικών Κοινοτήτων της Π.Ε Καρδίτσας ως περιοχής παρέμβασης, σηματοδοτούν την εκκίνηση των συναντήσεων διαβούλευσης με τον τοπικό πληθυσμό, τους φορείς και τις αρχές της Π.Ε. Καρδίτσας.

Κλείνοντας, ο κ. Σακελλαρίου ευχαρίστησε το Γ.Γ. για το διαχρονικό του ενδιαφέρον για την Καρδίτσα και την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα της.

Δείτε επίσης