Θεσσαλοί Ενεργοί Πολίτες: Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Share

Θεσσαλοί Ενεργοί Πολίτες: Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Να σπάσει το πολιτικό τέλμα, η ακινησία, το αυτοκρατορικό ύφος, το αντί- ορεινό ήθος, η παραγωγή «πολιτικών – κλώνων»στην Θεσσαλία, η παντελής σιωπή και ραθυμία της Μείζονος Αντιπολίτευσης ΠΣ, η αναβλητικότητα της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού στο πρώτιστο πρόβλημα της Θεσσαλίας και ειδικά της Καρδίτσας, αυτό: της ξηρασίας, λειψυδρίας, διατροφικής επάρκειας, κλιματικής κρίσης, που ονομάστηκε: Σαχαροποίηση του παραγωγικού θεσσαλικού κάμπου – ζητούν με τεκμηριωμένη αρθρογραφία αξιόλογοι Θεσσαλοί, σπουδαίοι επιστήμονες, ελεύθερες φωνές που τολμούν να πουν τα πράγματα, να πάνε κόντρα στο ρεύμα απραξίας, στην παθογένεια του πολιτικού και τοπικού συστήματος που διαποτίζεται από …πρωτοφανή καθεστωτική νοοτροπία και καλύπτεται από …ένοχο πέπλο διαρκούς σιωπής – πλην φωτεινών εξαιρέσεων από μικρότερες παρατάξεις στο ΠΣ.

* Ο νομικός Θωμάς Παπαλιάγκας καυτηριάζει σε πρόσφατο άρθρο του τον καθεστωτισμό της περιφερειακής αρχής, την … “ανεξήγητη αρμονία” μεταξύ κέντρων εξουσίας που αλληλοσυγχαίρονται με «διακομματική συναίνεση», την έλλειψη στρατηγικού παραγωγικού σχεδίου στην Λάρισα και Θεσσαλία, τις λίαν αποσπασματικές χλιαρές παρεμβάσεις των κοινοβουλευτικών και αυτοδιοικητικών με ηγετικές θέσεις.

^ Τη σιωπή των Πολιτικών απέναντι στην άδικη και άνιση κατανομή εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων, την εγκατάλειψη ορεινών και αγροτικών περιοχών.

* Ο δημοσιογράφος – βιοτεχνολόγος Γιάννης Κολλάτος, με μεγάλη εμπειρία και αιχμηρή δημοσιογραφική πένα, με δυναμικό παρεμβατικό άρθρο του, αναδεικνύει για πολλοστή φορά τη σημασία του μεγάλου ημιτελούς παρατημένου έργου της μεταφοράς νερών από τον Αχελώο ποταμό (από τα βουνά της ορεινής Αργιθέας – Συκιά Πετρωτού) για το οποίο δαπανήθηκαν ως τώρα τεράστια κονδύλια και προκλήθηκε μεγάλη βλάβη στο οικοσύστημα – περιβάλλον της κοιλάδας Αχελώου (προφράγματα παρατημένα – γκρεμοί – κίνδυνοι πλημμυρών, καταπτώσεων στην ανοιγμένη σήραγγα εκτροπής 18 χλμ).

Τα λάθη, την διστακτικότητα του πρωθυπουργού, την μη πολιτική βούληση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει τα αναγκαία έργα για τη Θεσσαλία, την Καρδίτσα.

^^ Φράγμα / Υδροηλεκτρικό Συκιάς, φράγμα Μουζακίου, σήραγγα κλπ.

~ Ούτε το Υδροηλεκτρικό Μεσοχώρας δεν λειτουργεί… τρία χρόνια μετά τις εκλογές του Ιουλίου 2019.

@ Οι πολιτικοί του νομού, της Θεσσαλίας …σιωπούν, οι αυτοδιοικητικοί ηγέτες άτολμοι και χωρίς έμπνευση – μαχητικότητα – αποτελεσματικότητα.

‘Αβδηριτισμός των πολιτικών και Μιθριδατισμός των Θεσσαλών’ :
το αρνητικό «μείγμα»που κρατάει την παραγωγική κεντροβαρή Θεσσαλία μας στο τέλμα…στην ακινησία…αφωνία ….υποταγή στην υπανάπτυξη.

@ Τα λάθη, οι παραλείψεις, η μη πολιτική βούληση των αρμοδίων – κυβερνώντων ναρκοθετούν το μέλλον της νέας γενιάς, των αγροτών, των επαγγελματιών, όλων των ενεργών Θεσσαλών στη σημερινή δυστοπική εποχή μας: κλιματικής κρίσης, ξηρασίας, διατροφικής και ενεργειακής ανεπάρκειας, ανισοτήτων ανάμεσα σε νομούς, σε περιοχές (ορεινές Δυτικής και αστικά κέντρα Ανατολικής Θεσσαλίας), σε έχοντες και πληβείους, σε προύχοντες και μη προνομιούχους του σύγχρονου πρεκαριάτου, σε ανατολικούς και δυτικούς ….

@ Ενόψει εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, των δηλώσεων των αρχηγών κομμάτων, οι Θεσσαλοί αναμένουν :

1. Δήλωση ειλικρινούς πολιτικής βούλησης για το πολύπαθο μείζον έργο του Αχελώου και φράγματος Συκιάς με σαφέστατο χρονοδιάγραμμα και οδικό χάρτη.

2. Τι θα γίνει με την αποκατάσταση του περιβάλλοντος της Αργιθέας, αφού το Δημόσιο έχει την κύρια ευθύνη για τα ημιτελή παρατημένα προφράγματα .

3. Να ξεκαθαρίσει το Υπουργείο Υποδομών και η ΔΕΗ (που αντλεί υπέρ-έσοδα) αν θα ασφαλίσει τις 5 οδικές σήραγγες Συκιάς, που κατασκεύασε το 1989-90 η ΔΕΗ και άφησε στην τύχη, με άθλια βατότητα και επικινδυνότητα (χωρίς φωτισμό, επένδυση εσωτερικά, μη πλέγματα εξωτερικά, μη σήμανση).

Τι σχεδιάζουν για άσφαλτο στην εναλλακτική βατή διαδρομή λόφου 5 Αδέλφια – μόλις 3 χλμ.

4. Που βρίσκεται η μελέτη της οδικής σήραγγας Τυμπάνου, για την οποία η παρούσα Περιφερειακή Αρχή δεν ασχολείται, ούτε διεκδικεί.
Γιατί δεν ‘τραβιούνται αυτιά’ ηγεμόνων χωρίς ενσυναίσθηση και αντίληψη δικαιοσύνης, που ετσιθελικά εξαιρούν ζωντανές ορεινές περιοχές από πόρους, πιστώσεις, βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

* Οι Θεσσαλοί Ενεργοί Πολίτες αποκτούν φωνή, ενεργοποιούνται, εναντιώνονται σε καθεστωτικές αυτοκρατορικές μονοκρατορικες μορφές διοίκησης και «αυτοδιοίκησης»….

° Άρχισαν τα όργανα….!

Αχνοφαίνεται η ‘μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων’ για την ανατροπή – αλλαγή των πολιτικών επιλογών, που βουλιάζουν την ισχυρή Θεσσαλία και εύστοχα -πριν 100 χρόνια- ο ποιητής μας Κ. Π. Καβάφης γράφει :

«Η ακοή αυτών εν ώραις σοβαρών σπουδών τ α ρ ά τ τ ε τ α ι….»

Δημήτρης Παπακώστας
Θεσσαλικά Βραγκιανά 26-8-22

Δείτε επίσης