Ορεινή Αργιθέα 20 κοινοτήτων: Κέρδισε με 3515 άξιους πατριώτες το στοίχημα της ψηφιακής Γενικής Απογραφής ΕΛΣΤΑΤ 2021!

Share

Ορεινή Αργιθέα 20 κοινοτήτων: Κέρδισε με 3515 άξιους πατριώτες το στοίχημα της ψηφιακής Γενικής Απογραφής ΕΛΣΤΑΤ 2021!

Σύμφωνα με τα επίσημα πρώτα αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ ο Δήμος ορεινής Αργιθέας – των 20 κοινοτήτων – έπιασε τον πατριωτικό στόχο των 3515 ατόμων που έχουν στενούς δεσμούς με τον Τόπο τους στην πρώτη ψηφιακή – αντικειμενική Γενική Απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών του 2021.

• Για πρώτη φορά έγινε καταγραφή δίκαιη και με σύγχρονα κριτήρια αντί του έως 2011 αναχρονιστικού κριτηρίου του μόνιμου – του ατόμου που θα βρισκόταν σπίτι την ημέρα που θα περνούσε ο απογραφέας …

• Χάρη στον καλό συντονισμό όλων: Τομεαρχών – Απογραφέων που βοήθησαν καθοριστικά και αξίζουν έπαινο και τιμές, των Αιρετών όλων των παρατάξεων, της Δημοτικής Αρχής και των δημοτών που αγαπούν την πατρίδα τους, ο στόχος συγκράτησης της δημογραφικής συρρίκνωσης επιτεύχθηκε !!!

^ Οι Αργιθεάτες απέδειξαν άλλη μια φορά την σχέση αγάπης με τα πάτρια εδάφη, τη Γη των προγόνων.

^Έχουν καταγραφεί: 3515 Αργιθεάτες

Είμαστε βέβαια πολύ περισσότεροι !

@ Το 2019 στις Τοπικές Εκλογές ψήφισαν: 3400 ενεργοί δημότες – συν οι δικαιολογημένα απέχοντες και τα παιδιά έως 17 ετών, σίγουρα ξεπερνούμε τους 5000 Πατριώτες !

• Ο αριθμός των 3515 ατόμων είναι συμβατός και με τον αριθμό κατοικιών που δηλώθηκαν, τις παροχές ρεύματος – ύδρευσης.

@ Συνεπώς: αδιαμφισβήτητο αναντίρρητο το αποτέλεσμα της Γενικής Ψηφιακής Απογραφής Πληθυσμού της καινοτόμας Αρχής – της Εληνικής Στατιστικής ΕΛΣΤΑΤ.

^ Ο Δήμος Αργιθέας δικαίως πέτυχε την τοπική του αυτονομία από το 2010 (Καλλικράτη), είναι ένας δυναμικός ορεινός ΟΤΑ με ικανό πληθυσμιακό μέγεθος -3515- όταν υπάρχουν και λειτουργούν νησιωτικοί δήμοι των 250 δημοτών (Γαύδος) – 800 (Τήλος) κλπ με έως 2000 δημότες (Σίκινος – Οινούσες).
^ Σύντομα θα εχουμε τα αναλυτικά στοιχεία ανα κοινότητα .

•Η Πολιτεία οφείλει να σκύψει πάνω στην νέα πραγματικότητα, Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αττική – Θεσσαλονίκη (άνω των 4.500.000 απογραμμένους) ήτοι το 40% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, ούτε οι 50 έδρες νομών …

^ Όλοι δικαιούνται σύγχρονες υποδομές – εδαφική κοινωνική συνοχή βάσει κ άρθ 101 Σ – ψηφιακά δίκτυα γρήγορο Ίντερνετ υγεία απασχόληση, επενδύσεις !

^Κατανομή των κρατικών πόρων με δίκαια σύγχρονα κριτήρια – όχι το ξεπερασμένο πληθυσμιακό του δήθεν «μόνιμου», αλλά με βάση την χρόνια υστέρηση και τους φυσικούς πόρους που διαθέτει η κάθε περιοχή !!!

^ Η Βουλή, τα κόμματα να ξαναδούν τον μη αποδεκτό αντιαυτοδιοικητικό εκλογικό νόμο -4804/21- στην κατεύθυνση ενίσχυσης της συμμετοχικότητας και ενδοδημοτικής αποκεντρωτικής λογικής.

•Η Αργιθέα κέρδισε μια κρίσιμη μάχη!

Συνεχίζεται ο πόλεμος για ανάπτυξη και κοινωνική αλληλεγγύη με πατριωτική ενότητα !!!

• Πρώτα το γενικό τοπικό συμφέρον…

Δημήτρης Παπακώστας 19-7-22

Δείτε επίσης