Επετειακή θεατρική παράσταση «Το Κορίτσι της Σμύρνης» στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

Share

Επετειακή θεατρική παράσταση «Το Κορίτσι της Σμύρνης» στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ» ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΟΜ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Η Δημοτική Θεατρική Ομάδα «ΟΜ» του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα παρουσιάζει την επετειακή παράσταση «Το Κορίτσι της Σμύρνης», η οποία αποτελεί σύνθεση του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Καρδίτσας, σε θεατρική διασκευή του φιλολόγου και συγγραφέα κ. Βαγγέλη Ντελλή.

Πρόκειται για μια σειρά παραστάσεων, οι οποίες έχουν ως αφετηρία την πλατεία Μορφοβουνίου, την Παρασκευή, 29 Ιουλίου και ώρα 10.00 μ.μ.. Η παράσταση μεταφέρεται στη συνέχεια στην Πλαζ Πεζούλας, την Τρίτη, 2 Αυγούστου και ώρα 9.30μ.μ., ενώ την αμέσως επόμενη Τρίτη, στις 9 Αυγούστου και ώρα 9.30 μ.μ. επιστρέφει στο Μεσενικόλα. Την αυλαία κλείνει η τελευταία κατά σειρά παράσταση που θα λάβει χώρα στο Νεοχώρι, την Πέμπτη, στις 18 Αυγούστου και ώρα 10.00 μ.μ..

Επετειακή θεατρική παράσταση «Το Κορίτσι της Σμύρνης» στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, που πρόσφατα διοργάνωσε επετειακή εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον προσφυγικό ελληνισμό της Μικράς Ασίας, σε συνεργασία με τη Θεατρική Ομάδα «ΟΜ», έχουν ως στόχο να κάνουν την έναρξη με μια σύντομη αναφορά σε ιστορικά γεγονότα της εποχής. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η προβολή της παράστασης και στο τέλος η βραδιά θα κλείσει με εκδήλωση ζωντανής μουσικής με λαϊκό – ρεμπέτικο πρόγραμμα, με τους καλλιτέχνες Άρη Φαλιάγκα και Ρίτσα Πέτσαστο τραγούδι, συνοδευόμενοι από τους μουσικούς Ναπολέοντα Μουλιάκο (μπουζούκι), Δημήτρη Μιαρίτη (πλήκτρα), κ.ά., που θα προσπαθήσουν να ταξιδέψουν όλους τους παρεβρισκόμενους, με αφηγηματικά τραγούδια για τη Μικρασιατική καταστροφή.

Στην παράσταση εμφανίζονται κατά σειρά οι Βασίλης Ντούλιας στο ρόλο του σκηνοθέτη – ηθοποιού, ενώ τον υπόλοιπο θίασο συμπληρώνουν οι Γιάννης Κουτής, Νικολέτα Βασταρούχα, Ισμήνη Μπαλτά, Γιούλη Μπατζιά, Μαρία Κουτσικάκη, Ευανθία Γκαραγκούνη, Ουρανία Ποδηματά, Γιώργος Μπαλτάς, Βασίλης Σταύρου, Γιάννα Ποδηματά και Βάσω Τσούλα. Το ρόλο του βοηθού σκηνοθέτη έχει αναλάβει η Γιούλη Τριανταφύλλου και την τεχνική επιμέλεια οι Γιώργος Γκαραγκούνης και Δημήτρης Κουτσόπουλος.

Δείτε επίσης