More

  Δημήτρης Παπακώστας: Η Θεσσαλία έχει ανάγκη έναν νέο …Γιώργο Σουφλιά για το άλμα που χρειάζεται !

  Share

  Δημήτρης Παπακώστας: Η Θεσσαλία έχει ανάγκη έναν νέο …Γιώργο Σουφλιά για το άλμα που χρειάζεται !

  Σκαλίζοντας το αρχείο μας (ενεργό δράση στην Ορεινή Αυτοδιοίκηση από το 1991: κοινοτικός σύμβουλος -Δήμαρχος 8ετια – δημ σύμβουλος – πρόεδρος ΔΣ ,
  ξεφυλλίζοντας παλιό τύπο και έντυπα, εστίασα στην χρονική περίοδο 2007-2009 , χρόνια εντατικής εργασίας για τα μεγάλα έργα Αχελωου – φραγμα Συκιάς χαρι στην σοφή κ συνάμα δυναμική πολιτική παρουσία κ δράση του Λαρισαίου Πολιτικού Γ. Σουφλιά , του πιο εργατικού για τα Θεσσαλικά συμφέροντα Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ .

  ^ Κατάφερε να ξεκολλήσει παγωμένα έργα Αχελώου στη Συκιά, την Μεσοχώρα και την Δρακότρυπα.
  ^ Παρέκαμψε με πολιτική μαεστρία τις ακαμψίες των Δικαστικών αρχών.
  ^ Εισηγήθηκε νόμο στην Βουλή που επιτάχυνε τα επείγοντα έργα σωτηρίας της Θεσσαλίας και του κλίματος (αειφορικα έργα – καθαρή ενέργεια – αξιοποίηση υδάτων – ισορροπία μεταξύ περιφερειών Δυτικής Ελλάδας > Θεσσαλίας .

  • Σήμερα η σύγχρονη ΝΔ που κυβερνά επι 3 έτη και η γαλάζια Περιφ. Αρχή επι 12 -από το 2011, παρότι θεωρητικά τάσσονται υπέρ των έργων Αχελώου, διστάζουν να δείξουν τόλμη κ αποφασιστικότητα .

  … κλωθουν και αερολογούν από συνέντευξη … σε ημεριδα και από τα : Θα στο .., αναμείνατε Θεσσαλοί , πότε θα ηρεμήσουν οι Αιτωλοί, οι οικολόγοι…

  * Παρότι συντάσσονται υπέρ των έργων και το ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ .

  ^ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει ξεκαθαρίσει – προς τιμή του, παρότι διαφωνούμε -από καιρό: όχι στο έργο εκτροπής – όχι στο φράγμα Συκιάς / Ναι στο Υδροηλεκτρικό Μεσοχώρας και Μουζακίου.

  •• Η ορεινή Αργιθέα εν τω μεταξύ υφίσταται τα βασανιστήρια των ημιτελών καταστροφικών έργων στη Συκιά – Αγορασιά. Την άθλια επικίνδυνη βατότητα κεντρικών οδικών δικτύων , αισθητική μουτζούρα στο αγριο περιβάλλον.

  ^ Ο θεσσαλικος κάμπος ερημώνεται , σαχαροποιείται , διψάει , παράγει όλο και λιγότερα …

  ••• Σήμερα, είναι κοινώς παραδεκτό, ότι λείπει ο Γιώργος Σουφλιάς, η πολιτική του ενόραση, η αποτελεσματική του δράση !

  ^ Επειγόντως ζητείται ο άξιος διάδοχος του, ο πολιτικός – αιρετός που θα συνεχίσει το έργο υπέρ Θεσσαλίας !

  @ Ο φωτογραφικός φακός εκείνης της εποχής αποτυπώνει συνάντηση του Δήμαρχου Αχελώου Θανάση Μ. Οικονόμου (2007-2010) με τον Θεσσαλό ΥΠΕΧΩΔΕ στην Συκιά.

  Εξαγγελίες για συνέχιση έργων, για κοιλαδογέφυρα Συκιάς που έμειναν στα χαρτιά … λόγω ευρωκρίσης 2010- μνημονίων έως 2018.

  • Επόμενη φωτό: το έργο – θαύμα του εθελοντισμού και συνέργειας στον οικότοπο Παναγίας Επισκοπής Βραγκιανών .

  • Η ασφαλτόστρωση έως Δένδρο και σε Κελάρια Καταφυλλιου 2008-9.

  * Η δυναμική καποδιστριακή περιοχή Αχελωου πρωτοστατεί στα τοπικά δρώμενα του ενιαίου Δήμου Αργιθέας, διαθέτει άξιους αιρετούς στο ΔΣ , με γνώση κ πείρα , ευχόμαστε να ηγηθούν και να συμβάλλουν στην βελτίωση ποιότητας ζωής όλων των Αργιθεατων και να μην … απαιτηθεί η επάνοδος έμπειρων Κιγκινάτων [- που για την ώρα έχουν αποσυρθεί στους αγρους τους ]-για να σώσουν την Πατρίδα σε μια ζοφερή συγκυρία : κλιματικής , ενεργειακής , οικονομικής κ υγειονομικής κρίσης …

  •Με αειφορικες επενδύσεις , πατριωτική ενότητα , πίστη Μπορούμε !!! Το άλμα που χρειάζεται η Αργιθέα – ολόκληρη η Θεσσαλία!

  Δείτε επίσης