More

  Δημ. Παπακώστας: Αναστήλωση πέτρινου κορακογεφυριού – Εφικτό αίτημα ή … ασύμβατο με έργα Συκιάς και άνω ρου Αχελώου;

  Share

  Δημ. Παπακώστας: Αναστήλωση πέτρινου κορακογεφυριού – Εφικτό αίτημα ή … ασύμβατο με έργα Συκιάς και άνω ρου Αχελώου;

  Πάγια άποψη μας που πηγάζει από την πολύχρονη (25 έτη) ενεργή δράση στην ορεινή αυτοδιοίκηση είναι: ότι γίνεται, όποια εκδήλωση οργανώνεται στην απόμακρη ξεχασμένη περιοχή της Αργιθέας -Τετραφυλλίας, της κοιλάδας Αχελώου βοηθάει στην προβολή, στη διεκδίκηση, στην άρση αδικιών και ανισοτήτων που βιώνει η πατρίδα.

  * Όμως στους δύσκολους καιρούς των επάλληλων κρίσεων που ζούμε οφείλουμε όλοι να εξετάζουμε τα αιτήματα, να ιεραρχούμε τις διεκδικήσεις, να κινούμαστε με πραγματισμό – ρεαλισμό.

  ^ Χθες – παρακολουθώντας ζωντανά από το έγκυρο πατριωτικό katafylli.gr – την πολλοστή ως τώρα εκδήλωση για την Αναστήλωση του πέτρινου Κορακογεφυριού που ανατινάχτηκε στις 28-3-1949 από μαχητές του ΔΣΕ στον ελληνικό εμφύλιο και είχε κτιστεί το 1515 μΧ για τις ανάγκες της τότε εποχής – επικοινωνίας Θεσσαλών και Ηπειρωτών [στα χνάρια της αρχαίας Αμβρακίας οδού] πρέπει να σημειώσουμε:

  1. Εν πρώτοις συγχαρητήρια για την οργάνωση της εκδήλωσης με παρουσίαση μικρογραφίας του Γεφυριού / δημιουργία του πρωτομάστορα της πρόσφατης αναστήλωσης του Γεφυριού της Πλάκας: που έγινε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 2015-19 / με τη συμμετοχή κυρίως Ηπειρωτικών φορέων και πολιτικών Άρτας.

  2. Η μη παρουσία Αιρετών της Θεσσαλίας και τοπικού Δήμου Αργιθέας Καρδίτσας, Βουλευτών είναι ένδειξη ότι η πολυπόθητη συνεργασία και ενότητα κινούνται σε … ψυχρό κλίμα για λόγους που οι φίλοι Αρτινοί γνωρίζουν, καθότι αφενός μπερδεύουν ιστορικά μνημεία, περιβαλλοντικές πολιτικές με σύγχρονα έργα ΑΠΕ, αφετέρου έχουν προβεί σε άδικες επιθέσεις σε βάρος αιρετών της περιοχής μας … «εισπηδώντας» στην εδαφική περιφέρεια Καρδίτσας Θεσσαλίας !

  3. Οι οργανωτές της εκδήλωσης δεν έχουν εξηγήσει στους Θεσσαλούς:

  ^αν το έργο της υπόψη Αναστήλωσης του Γεφυριού Κοράκου είναι συμβατό με τα υπό εκτέλεση έργα πρώτης προτεραιότητας Συκιάς / φράγμα – υδροηλεκτρικό και ήπιας Μεταφοράς Νερών Αχελώου προς τον κάμπο.

  ^Αν η τυχόν κατασκευή του Γεφυριού βάλει πρόσθετα εμπόδια στην ολοκλήρωση των μεγάλων έργων Συκιάς – Αχελώου .

  ^Αν τα χρήματα που θα δαπανηθούν αξίζουν για το υπόψη έργο ή προηγούνται άλλα πιο ζωτικά αιτήματα (Σήραγγα Τυμπάνου – οδικό δίκτυο κα)

  4. Πολιτικά δεν συζητήθηκε – δεν έγινε ζήτημα: η πίστωση των 13,5 εκατ. ευρώ που υποσχέθηκε Οκτώβριο 2018 ο τότε Υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης υφίσταται ή έμεινε στα … χαρτιά;

  •Η Πολιτεία – Κυβέρνηση το 2015 μετά τις πλημμύρες της 31-1-15 έδειξε πραγματική ισχυρή πολιτική βούληση και σε λίγα χρόνια αναστήλωσε το ιστορικό Πετρογεφύρι της Πλάκας στην Άρτα.

  *Σήμερα υπάρχει αντίστοιχη πολιτική βούληση; Οι προτεραιότητες είναι οι ίδιες στον καιρό των πολύ-κρίσεων;

  • Ή κάποιοι της αντίπερας κυρίως όχθης … διά του διαρκούς αιτήματος της … «Αναστήλωσης» επιχειρούν την … αποκαθήλωση κάθε προσπάθειας για αειφορική οικοανάπτυξη – σημαντικές επενδύσεις ΑΠΕ στην υπό ερήμωση και φτωχοποίηση κοιλάδα Αχελώου;

  • Τα μηνύματα από τη χθεσινή εκδήλωση ήταν σαφή …. και πολύ σοφή η μη παρουσία του Περιφερειάρχη – του Αντιπεριφερειάρχη, των Αιρετών Αργιθέας …. Η Ενότητα απαιτεί αλληλοσεβασμό και ειλικρίνεια !

  ^ Γιατί προέχουν άλλα μείζονα !

  @ Φίλοι όλοι – Φιλτάτη η Πατρίδα !

  ••• Συμφωνούμε με ρεαλιστική πρόταση Αλέκου Καχριμάνη – Περιφερειάρχη Ηπείρου: Η μικρογραφία του Γεφυριού να τοποθετηθεί δίπλα στον Αχελώο (γνώμη μας: πλευρά Θεσσαλίας – κοντά στο φυλάκιο της Κούλιας)

  Δημήτρης Παπακώστας 17-7-22

  Δείτε επίσης