Στην Αμφιλοχία η μεγαλύτερη Επένδυση Αντλησιοταμίευσης! Στην κοιλάδα Αχελώου… ψειρίζουμε την ποταμίσια άμμο…

Share

Στην Αμφιλοχία η μεγαλύτερη Επένδυση Αντλησιοταμίευσης! Στην κοιλάδα Αχελώου… ψειρίζουμε την ποταμίσια άμμο…

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας


Η Κυβέρνηση – Το ΥΠΕΝ εγκρίνει τη μεγαλύτερη επένδυση αποθήκευσης – αντλησιοταμίευσης καθαρής ενέργειας που έγινε ποτέ, της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ στην Αμφιλοχία με αξιοποίηση και του φράγματος Καστρακίου της ΔΕΗ.

* Αυτά αναφέρει το έγκυρο Epirus Post της γειτονικής μας Ηπείρου, για την επένδυση με προφανή συμβολή στην αναβάθμιση της περιοχής της Αμφιλοχίας, της Ακαρνανίας και ώθηση στην εθνική ενεργειακή και τοπική οικονομία.

* Είχε προηγηθεί η θετική απόφαση του ΔΣ Αμφιλοχίας, των τοπικών φορέων.

@ Πως εξηγείται όμως η αρνητική γνώμη του ΔΣ στην ΜΠΕ Υδροηλεκτρικού Αυλακίου των φίλων αιρετών της Αμφιλοχίας που δεν ψήφισαν θετικά (ουσιαστικά: Λευκό) για λόγους συμπαράστασης – όπως δήλωσαν στο ανοιχτό ΔΣ (βλ. βίντεο) προς τον γείτονα Δήμο Γ. Καραϊσκάκη Άρτας, παρότι τοπικά δεν έχουν καμία αρμοδιότητα αφού το 99,9% του υπόψη αειφορικού έργου γίνεται στο Καταφύλλι Αργιθέας Θεσσαλίας και Μεσόπυργο Τετραφυλλίας Άρτας ;

^^ Εν πάση περιπτώσει υπάρχει ως ακλόνητο δεδομένο: Η θετική γνωμοδότηση του ΠΣ Θεσσαλίας στις 13 Μαΐου 22, του Υπ. Αγροτ Αν/ξης και η σιωπηρή αποδοχή (ως τώρα) του ΔΣ Αργιθέας και ΚΣ Βραγκιανών – κοινοτήτων Καταφυλλίου κ Μάραθου.

@ Η υπό δημογραφική ερήμωση και φτωχοποίηση όμορφη πατρίδα της κοιλάδας Αχελώου – της Νότιας Πίνδου αποκτά τον …«αειφορικό απινιδωτή της»που θα την ανατάξει, την αναστήσει και ωθήσει στο πράσινο καθαρό μέλλον !
Μετατρέποντας σε μια δεύτερη «Λίμνη Πλαστήρα» το νέο λιμναίο οικοσύστημα μας.

^Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι Αιρετοί της Αργιθέας έχουν μοναδική ευκαιρία να συνεργαστούν με ομίλους : ΔΕΗ και ΤΕΡΝΑ ΑΕ και να πετύχουν τα μέγιστα δυνατά κέρδη σε ανταποδοτικά έργα και ωφέλη ΥΠΕΡ των ορεινών κοινοτήτων μας !

^ Σε Πανθεσσαλική Ενότητα με Περιφέρεια Θεσσαλίας και Υπ. Ενέργειας …

Δημήτρης Παπακώστας 2-6-22

° Άρθρο για το σημαντικό έργο Αμφιλοχίας της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ:

https://www.epiruspost.gr/stin-amfilochia-i-megalyteri-ependysi/

Δείτε επίσης