More

  Στα Τρίκαλα η διεθνή αθλητική διοργάνωση Meteora Wrestling Academy από 2 μέχρι 8 Ιουλίου 2022

  Share

  Στα Τρίκαλα η διεθνή αθλητική διοργάνωση Meteora Wrestling Academy από 2 μέχρι 8 Ιουλίου 2022

  Στα Τρίκαλα χτυπά η καρδιά της πάλης από 2 μέχρι 8 Ιουλίου 2022

  Πρόκειται για τη διεθνή αθλητική διοργάνωση Meteora Wrestling Academy

  Το Κέντρο Εκπαίδευσης Αθλητών Παλαίστρα, ο Αθλητικός Παλαιστικός Σύλλογος Τρίκαλα και η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης είναι στο τιμόνι αυτής της διοργάνωσης. Στο πλευρό τους όπως πάντα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας ως συνδιοργανωτής μαζί με το Δήμο Τρικκαίων. Στηρίζουν ο Δήμος Μετεώρων, το Επιμελητήριο Τρικάλων και το Εργαστήριο Προπονητικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Για πρώτη φορά φέτος η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

  Στα Τρίκαλα η διεθνή αθλητική διοργάνωση Meteora Wrestling Academy από 2 μέχρι 8 Ιουλίου 2022

  Κατά τη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Τσιτσάνη, παρέστησαν ο κ. Νίκος Τσιακάρας και κ. Γιάννης Τζίκας εκ της οργανωτικής επιτροπής, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης κ Φάλιας Κωνσταντίνος, ο εκπρόσωπος της Π.Ε. Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Ντίνος Μπάρδας, η εκπρόσωπος του Δήμου Τρικκαίων κ. Έφη Λεβέντη και ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Προπονητικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γεροδήμος Βασίλης, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο Δήμαρχος Μετεώρων κ Αλέκος Θεόδωρος. Την παρουσίαση έκανε ο κ. Αχιλλέας Λέρας.

  Η διοργάνωση ξεκινά με το Διεθνές Τουρνουά Πάλης, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Τρικάλων στις 2 και 3 Ιουλίου 2022. Συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες ελληνορωμαϊκής και ελεύθερης πάλης, U17 (2005- 2006), U15 (2007-2008 – 2009), U13 (2010-2011) και U11 (2012-2013). Οι αγώνες ξεκινούν στη 13:00 το μεσημέρι.

  Πρόκειται για την 4η κατά σειρά διοργάνωση μετά από διακοπή δύο ετών λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικράτησαν. Οι διοργανωτές θεωρούν πως «το φετινό εγχείρημα είναι πολύ σημαντικό, όπως η άρση του αθλητή μετά από μια πτώση, που απαιτεί μεγάλο ψυχικό σθένος και θέληση, που θα του δώσει ώθηση να συνεχίσει τον αγώνα».

  Το τουρνουά συγκεντρώνει το πανελλήνιο ενδιαφέρον, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συμμετοχές ομάδων από το εξωτερικό, όπως Μολδαβία, Σερβία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Ουγγαρία, και Εσθονία.

  Στα Τρίκαλα η διεθνή αθλητική διοργάνωση Meteora Wrestling Academy από 2 μέχρι 8 Ιουλίου 2022

  Ακολουθεί το Διεθνές Πρότυπο Καμπ Πάλης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Τρικάλων από τις 4 μέχρι τις 8 Ιουλίου 2022. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές προπονήσεις με διεθνώς αναγνωρισμένους και ομοσπονδιακούς προπονητές. Οι επίσημοι προπονητές του καμπ είναι οι Ολυμπιονίκες Αμιράν Καρντάνοφ στην ελευθέρα πάλη, Αρτιόμ Κιουρεγκιάν στην ελληνορωμαϊκή πάλη και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Σοφία Καμπανάρη στην πάλη γυναικών.

  Οι συμμετέχοντες του Meteora Wresstling Academy θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής με διάφορες επισκέψεις, όπως στους Ιερούς Βράχους των Μετεώρων, το σπάνιο αυτό γεωλογικό φαινόμενο και το μεγαλύτερο μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα μετά το Άγιο Όρος. Θα επισκεφθούν επίσης τα αξιοθέατα των Τρικάλων, της γενέτειρα του θεού της Ιατρικής Ασκληπιού, την ακρόπολη των Τρικάλων, το βυζαντινό Κάστρο, την παλιά πόλη – Βαρούσι και το Μουσείο Βασίλη Τσιτσάνη του μεγαλύτερου Έλληνα λαϊκού δημιουργού.

  Το Meteora Wrestling Academy πλαισιώνεται από μια σειρά εκδηλώσεων που εντάσσονται στο τρίπτυχο αθλητισμός-πολιτισμός-τουρισμός τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Σκοπό έχουν την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα αθλητισμού, πολιτισμού και τουρισμού με την ενεργή συμμετοχή των αθλητών σε αυτές τις εκδηλώσεις. Επιπλέον απώτερος στόχος η αλληλογνωριμία, ώστε να έρθουν κοντά στην τοπική κοινωνία και να γνωρίσουν την τοπική κουλτούρα.

  Στα Τρίκαλα η διεθνή αθλητική διοργάνωση Meteora Wrestling Academy από 2 μέχρι 8 Ιουλίου 2022

  Στο πλαίσιο των παράλληλων αυτών δράσεων την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022 και ώρα 21:15 μ.μ. στην αρχή της οδού Ασκληπιού θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων και το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων εκδήλωση-συναυλία αφιερωμένη στην «ειρήνη» τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από τη μικρασιατική καταστροφή και ταυτόχρονα την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του τρικαλινού δημιουργού Αποστόλου Καλδάρα. Επίσης κατά τη διάρκεια του τουρνουά θα λειτουργεί στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Τρικάλων έκθεση φωτογραφίας με θέμα την Ιστορία της πάλης.

  Ευχαριστούμε το Μουσείο Τσιτσάνη για τη φιλοξενία της συνέντευξης, τα ΜΜΕ για την παρουσία και τη στήριξη και σας περιμένουμε όλους στη γιορτή της πάλης…

  Δείτε επίσης