More

  Χαιρετισμός της Προέδρου του ΕΟΤ Άντζελας Γκερέκου για την εκδήλωση στην Σπηλιά του Καραϊσκάκη

  Share

  Χαιρετισμός της Προέδρου του ΕΟΤ Άντζελας Γκερέκου για την εκδήλωση στην Σπηλιά του Καραϊσκάκη

  Χαιρετισμός Προέδρου ΕΟΤ κας Άντζελας Γκερέκου

  Αξιότιμοι παριστάμενοι

  Κυρίες και Κύριοι

  Με την ιδιότητά μου ως Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού χαιρετίζω θερμά τη μεγαλειώδη ιστορική και καλλιτεχνική εκδήλωση, που πραγματοποιείται στο εμβληματικό Μνημείο Εθνικής Κληρονομιάς, την Σπηλιά, που γεννήθηκε ο Ήρωας της Επανάστασης του ‘21, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

  Η διοργάνωση μιας συναυλίας διεθνών προδιαγραφών, σε ένα κορυφαίο ιστορικό τοπόσημο, μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον ανυπέρβλητης ομορφιάς, αποτελεί ένα κορυφαίο πολιτιστικό δρώμενο, το οποίο είμαι βέβαιη πως θα λειτουργήσει και σαν επιταχυντής της προώθησης της ευρύτερης περιοχής ως πολιτιστικού, φυσιολατρικού και εναλλακτικού τουρισμού.

  Φίλες και Φίλοι

  τα τελευταία 3 χρόνια, μέσα στα ευρύτερα πλαίσια της εθνικής στρατηγικής για τον ελληνικό τουρισμό, το Υπουργείο και ο ΕΟΤ προωθούμε συστηματικά και τις λιγότερο προβεβλημένες περιοχές της χώρας, που προσφέρουν αυθεντικές βιωματικές εμπειρίες, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Αποτελεί άλλωστε ζητούμενο και του σύγχρονου επισκεπτη η επαφή με εναλλακτικούς προορισμούς, μακριά από μαζικά πρότυπα.

  Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ως πιο ‘’παρθένα’’ περιοχή, δίχως φαινόμενα υπερτουρισμού, μπορεί να αποτελέσει υποδειγματικό προορισμό, με βιώσιμο, αειφόρο πρόσημο ανάπτυξης, γεγονός που αποτελεί κεντρικό στόχο και για το σύνολο της ελληνικής Οικονομίας της Φιλοξενίας.

  Οι υπέροχοι ορεινοί όγκοι των Αγράφων, η μοναδική λίμνη Πλαστήρα, τα λουτρά του Σμοκόβου,αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για ορεινό τουρισμό, τουρισμό υπαίθρου, αγροτουρισμό αλλά και τουρισμό υγείας και ευεξίας. Όλες είναι θεματικές μορφές τουριστικής ανάπτυξης, ήπιας έντασης, που σέβονται το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και τις Τοπικές Κοινωνίες.

  Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να συγχαρώ ιδιαίτερα το Δήμο Μουζακίου, που, παρά τα περιορισμένα οικονομικά του, έκανε την υπέρβαση, υποστηρίζοντας δυναμικά την συγκεκριμένη δράση και ενισχύοντας έτσι την συνολική προβολή της ορεινής Αργιθέας, ως τοπόσημου για φυσιολατρικό, ιστορικό και θρησκευτικό τουρισμό.

  Κυρίες και Κύριοι

  για όλους τους παραπάνω λόγους, πιστεύω βαθιά, πως η γνωστή-άγνωστη και στους Έλληνες Καρδίτσα, η λιγότερο προβεβλημένη Ενότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχει όλες τις προδιαγραφές για να επανασυστηθεί δυναμικά στο νέο τουριστικό χάρτη.

  Η αποψινή συναυλία, μπορεί να σηματοδοτήσει θεαματικά την αρχή για μια τέτοια προσπάθεια.

  Ο ΕΟΤ, ως η εθνική πύλη προβολής της χώρας, με το VISIT GREECE, θα προωθήσει την παρούσα αλλά και άλλες δράσεις από περιοχή σας.

  Mέσω της εφαρμογής VISIT AP οι επαγγελματίες του τουρισμού, μπορούν να προβάλλουν δωρεάν την επιχείρησή τους.

  Σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ, δημιουργείται ένας πλήρης ψηφιακός χάρτης, πολλαπλών επιπέδων, με όλα τα στοιχεία, για όλες τις περιοχές της χώρας.

  Η νέα διεθνής καμπάνια μας ‘’GREECE: YOU WILL WANT TO STAY FOR EVER’’ όπως και η καμπάνια χειμερινού τουρισμού GREECE DOES HAVE A WINTER, θα βοηθήσουν την ανάδειξη και της περιοχής της Καρδίτσας.

  Το Υπουργείο, ο Υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, η Υφυπουργός, Σοφία  Ζαχαράκη, ο Γενικός Γραμματέας του EOT, ο Δημήτρης Φραγκάκης  και εγώ προσωπικά είμαστε πάντα εδώ, προκειμένου να συνεργαστούμε με τις Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές και όλους τους συναρμόδιους φορείς για την αποτελεσματικότερη προβολή αυτού του πανέμορφου και ανεξερεύνητου τόπου, που βρίσκεται στο κέντρο, στην καρδιά της Ελλάδας.

  Με αυτές τις σκέψεις σας χαιρετώ.

  Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές

  Και καλή επιτυχία στην αποψινή σας εκδήλωση.

  ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΤ

  Δείτε επίσης