Κώστας Γκαβογιάννης: Είμαστε παρόντες

Share

Κώστας Γκαβογιάννης: Είμαστε παρόντες

Η περιουσία του Δήμου Καρδίτσας είναι περιουσία των δημοτών και κανενός άλλου. Αυτό φαίνεται πως είναι αδιάφορο για τον κ. Τσιάκο που φέρεται λες και διαχειρίζεται προσωπικά του περιουσιακά στοιχεία.

Ας δούμε ορισμένα από τα κατορθώματά του. Πρόσφατα, έδειξα την κατάντια του ξενώνα Μητρόπολης, για τον οποίο είχε δώσει και ψεύτικες υποσχέσεις, όταν πριν δυόμιση χρόνια έλεγε ότι θα τον αξιοποιήσει. Όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά τελικά επί τον ημερών του ο Ξενώνας έχει διαλυθεί.

Είναι όμως μόνο ο ξενώνας Μητρόπολης; Όχι βέβαια. Είναι κάθε δημοτικός χώρος, από το άλσος της Μυρίνης (που και γι αυτό έχω επισημάνει την εγκατάλειψη), μέχρι το Πνευματικό Κέντρο Μακρυχωρίου. Ας κοπιάσει ο κ. Τσιάκος να δει τα χάλια του.

Δυστυχώς ο κατάλογος δεν τελειώνει στα παραπάνω. Πάρτε για παράδειγμα την κεντρική πλατεία, ένα έργο έτοιμο από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και ακόμα δεν κατάφερε να ολοκληρώσει. Πέρα απ’ την αδιανόητη και απαράδεκτη καθυστέρηση, κατάφερε να πρωτοτυπήσει παγκοσμίως. Θα έχουμε κεντρική πλατεία με φρεάτιο στο κέντρο! Τόσο νοιάζεται ο κ. Τσιάκος για την περιουσία των δημοτών. Αυτή άλλωστε είναι η αισθητική του. Προχειρότητα, κακοτεχνίες και δώρα! Μάλιστα δώρα. Ολόκληρο οικόπεδο δώρισε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Λες και ήταν δικό του. Και όταν του προτείναμε να ζητήσει ως αντάλλαγμα το χώρο που ήταν η Σχολή Αστυφυλάκων, έκανε πως δεν άκουσε. Θέλετε δεύτερο δώρο; Η παγίδα της αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού. Αυτό κι αν είναι δώρο! Περιουσία σε μετρητά! Εκατομμύρια ευρώ, που τα σκορπάει λες και τα πήρε απ’ τον προσωπικό του λογαριασμό.

Πρόσφατα πανηγύριζε που κατάφερε να ξεφορτωθεί το Παυσίλυπο γιατί ομολογουμένως δεν είχε τις ικανότητες να το διαχειριστεί. Και γι’ αυτή την άσχημη εξέλιξη ακολουθεί, νέα, πιο άσχημη.

Έργο δικό του; Κανένα. Μόνο καταστροφές. Ακόμα και μετά τον Ιανό, αντί να θωρακίσει την πόλη με λεφτά που του έδωσε η κυβέρνηση, εκείνος επέλεξε να τα σκορπίσει σε άσφαλτο με διαδικασίες… απευθείας ανάθεσης!

Και ρωτάω: Για όλα αυτά τον εξέλεξαν οι δημότες;

Ο Συνδυασμός μας αυτά τα χρόνια, κατέθεσε σωρεία προτάσεων και καμία δεν εισακούστηκε. Δυστυχώς αυτή η άρνηση να πάρει ιδέες έστω για την ανάπτυξη του Δήμου, μας οδήγησε στο σημείο που βρισκόμαστε. Παρόλα αυτά εμείς δηλώνουμε παρόντες και ακόμα πιο έτοιμοι να διαχειριστούμε την “καμένη γη” που αφήνει πίσω του ο απερχόμενος κ. Τσιάκος. Είμαστε πιο έτοιμοι με νέο, πιο τολμηρό πρόγραμμα, γιατί το απαιτεί η κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο μας. Μια κατάσταση απελπιστική για την οποία όλοι οι καρδιτσώτες γνωρίζουν τον υπαίτιο.

Είμαστε παρόντες!

Για το Συνδυασμό “Καρδίτσα από την Αρχή”
Ο επικεφαλής
Κώστας Γκαβογιάννης

Δείτε επίσης