Ενημερωτική Ημερίδα Αστυνομικής Διαμεσολάβησης στην Καρδίτσα την Πέμπτη 7 Απριλίου

Share

Ενημερωτική Ημερίδα Αστυνομικής Διαμεσολάβησης στην Καρδίτσα την Πέμπτη 7 Απριλίου

Την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 και ώρα 11:00′ στην αίθουσα της ΠΕΔ Θεσσαλίας που βρίσκεται επί της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου 34 στην Καρδίτσα (2ος όροφος), θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα σχετικά με την πράξη “Ολοκληρωμένη Παρέμβαση Συντηρητικής Εκπαίδευσης Αστυνομικού Προσωπικού σε θέματα Κοινωνικής Διαμεσολάβησης και Προληπτικής Ασφάλειας, σε επιλεγμένες περιοχές – στόχους της χώρας με σημαντικές πληθυσμιακές συγκεντρώσεις Ρομά”, που υλοποιείται από το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η προστασία ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως οι Ρομά, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον προληπτικό ρόλο των Αρχών Προστασίας του Πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό, η πράξη αποβλέπει στην ενίσχυση του αστυνομικού προσωπικού «πρώτης γραμμής» σε θέματα κοινωνικής διαμεσολάβησης μέσα από την εφαρμογή πολιτικών πρόληψης του κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά και καταπολέμησης των διακρίσεων σε βάρος τους.

Ειδικότεροι στόχοι της είναι η οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, η δημιουργία πρόσφορου εδάφους για την προώθηση του κοινωνικού διαλόγου και η διαχείριση φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά, μέσα από αμοιβαία ευαισθητοποίηση, αλληλοκατανόηση και συλλειτουργία τοπικών κοινοτήτων Ρομά, τοπικών κοινωνιών και στελεχών «πρώτης γραμμής» Υπηρεσιών Προστασίας του Πολίτη.

Ενημερωτική Ημερίδα Αστυνομικής Διαμεσολάβησης στην Καρδίτσα την Πέμπτη 7 Απριλίου

Η Πράξη αφορά, ειδικότερα, στη συντηρητική εκπαίδευση σε θέματα κοινωνικής διαμεσολάβησης Ρομά και προληπτικής ασφάλειας αστυνομικών «πρώτης γραμμής», που υπηρετούν σε περιοχές της χώρας με σημαντικές πληθυσμιακές συγκεντρώσεις Ρομά.

Οι πέντε (5) περιοχές στόχοι της παρέμβασης είναι:

α. Περιφέρεια Αττικής, με έμφαση στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής,

β. Περιφέρεια Θεσσαλίας, με έμφαση στην Π.Ε. Καρδίτσας,

γ. Περιφέρεια Θεσσαλίας, με έμφαση στην Π.Ε. Τρικάλων,

δ. Περιφέρεια Κρήτης, με έμφαση στην Π.Ε. Ηρακλείου και

ε. Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με έμφαση στην Π.Ε. Πιερίας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από τον σύνδεσμο https://olokliromeni-paremvasi.gr/

Εκ μέρους του Συντονιστή,

Ο Αστυνομικός Εκπαιδευτής και μέλος της Ομάδας Έργου

Γεώργιος Ζαρχανής

Αστυνόμος Β’

Δείτε επίσης