Πλημμελής και περιοδική η αποκομιδή των απορριμμάτων στο Δήμο Αργιθέας

Share

Πλημμελής και περιοδική η αποκομιδή των απορριμμάτων στο Δήμο Αργιθέας

Πλημμελής και περιοδική είναι η αποκομιδή των απορριμμάτων στο Δήμο μας μετά την απευθείας ανάθεση (60.000,00 ευρώ) σε ιδιώτη.

Η φωτογραφίες είναι από το κέντρο των Βραγκιανών και όχι από οικισμούς ή μεμονωμένες κατοικίες όπου η κατάσταση είναι ακόμη πιο μελαγχολική.

Παρότι βρισκόμαστε σε χειμερινή περίοδο και σε αρκετά χωριά και οικισμούς δεν υπάρχουν απορρίμματα, δυστυχώς η αποκομιδή παρουσιάζει αυτή την απαράδεκτη εικόνα.

Η δημοτική αρχή αν και συνεχώς κομπορρημονεί ότι δήθεν οργανώνει το δήμο, στην πραγματικότητα το μόνο που έπραξε για ακόμη μία φορά ήταν η συνηθισμένη πρακτική της, αυτή δηλαδή …της απευθείας ανάθεσης.

Μια απευθείας ανάθεσης όπου ο ανάδοχος εμφανίζεται «αραιά και όπου» προφανώς σε συνεννόηση με την δημοτική αρχή !!!

Με λίγα λόγια 2-3 μήνες το καλοκαίρι αποκομιδή και αυτό είναι όλο.

Πλημμελής και περιοδική η αποκομιδή των απορριμμάτων στο Δήμο Αργιθέας

Καμία σοβαρή προσπάθεια (εξαιρούνται τα κατά καιρούς επικοινωνιακά σώου του κ.δημάρχου) από τη δημοτική αρχή για ανασυγκρότηση, ανακύκλωση για συγκέντρωση απορριμμάτων κ.τ.λ.

Καμία προσπάθεια για μείωση του κόστους, άλλωστε δεν ήταν TYXAIA… η άρνηση του κ. δημάρχου για μείωση των ανταποδοτικών τελών τον περασμένο Δεκέμβριο.

Προφανώς και δεν έβγαινε ο λογαριασμός μετά την επιλογή της ανάθεσης της υπηρεσίας σε εργολάβο.

Υπενθυμίζω ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι ανταποδοτική δηλαδή πληρώνεται από όλους μας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και θα έπρεπε η δημοτική αρχή να είναι πολύ προσεχτική και  να διασφαλίσει τουλάχιστον τη σχέση κόστους οφέλους.

Για την «Αργιθεάτικη Συμμαχία»

Ο Επικεφαλής

Ιωάννης Β. Μπαμπάτσικος

Δείτε επίσης