Δήμος Λάρισας: Ομάδες επικοινωνίας τρίτης ηλικίας “Μεγαλώνω και αλλάΖΩ”

Share

Ομάδες επικοινωνίας τρίτης ηλικίας “Μεγαλώνω και αλλάΖΩ”

Ξεκινούν οι εγγραφές!

Σε συνέχεια της επιτυχημένου προγράμματος “Σχολές Γονέων”, το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνει την έναρξη ομάδων επικοινωνίας ατόμων 3ης ηλικίας “Μεγαλώνω και αλλάΖΩ”. Το πρόγραμμα υλοποιείται από τα ΚΑΠΗ της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας και το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας.

Σκοπός των ομάδων είναι να υποστηρίξουν τη προσαρμογή των ηλικιωμένων σε αυτή τη φάση της ηλικίας τους, να ενισχύσουν μια θετική και αισιόδοξη στάση ζωής αλλά και να εξοικειωθούν στην επίλυση θεμάτων που σχετίζονται με τις διαπροσωπικές τους σχέσεις, με την οικογένειά τους, με την υγεία τους κ.α.

Οι συναντήσεις θα έχουν βιωματικό χαρακτήρα, γεγονός που σημαίνει ότι σε ένα ασφαλές και ζεστό περιβάλλον, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν προσωπικές εμπειρίες και να συζητήσουν, με την καθοδήγηση έμπειρων κοινωνικών επιστημόνων,  για θέματα που τους ενδιαφέρουν όπως “επικοινωνία στην οικογένεια”, “μοναξιά – μοναχικότητα”, “φοβίες” ή άλλα που μπορεί να προκύψουν από τις ανάγκες των συμμετεχόντων.

Οι ομάδες θα πραγματοποιούνται πρωινές ή απογευματινές ώρες στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων (Αιόλου 4, 1ος όροφος).

Αιτήσεις υποβάλλονται:

Την επιστημονική εποπτεία του προγράμματος έχει η κα Κυρίτση Ιωάννα, M.med.sc. Κοινωνικής Ψυχιατρικής-Παιδοψυχιατρικής, Ψυχοθεραπεύτρια.

Οι εκπαιδευόμενοι υποχρεούνται να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού έναντι του COVID-19 ή βεβαίωση νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή  βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου (rapid test ή PCR) που διενεργείται έως και σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν από κάθε εκπαιδευτική συνάντηση. (ΚΥΑ Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.55254 (ΦΕΚ 4187/Β’/10.09.2021))

Δείτε επίσης