More

  Κώστας Γκαβογιάννης: Να προνοήσουμε για τα δύσκολα που έρχονται

  Share

  Κώστας Γκαβογιάννης: Να προνοήσουμε για τα δύσκολα που έρχονται

  Οι καρδιτσιώτες τα τρία τελευταία χρόνια βίωσαν και βιώνουν δύσκολες οικονομικές καταστάσεις.

  Ο επαγγελματικός, ο κτηνοτροφικός και ο αγροτικός τομέας βρίσκονται σε εξαθλίωση τα νοικοκυριά σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Αυτή η δυσμένεια είναι αποτέλεσμα των πληγμάτων του Ιανού και της πανδημίας, για τα οποία η Δημοτική Αρχή δεν έκανε τίποτα. Για το πρώτο μάλιστα φέρει την κύρια ευθύνη.

  Σ αυτά έρχονται να προστεθούν οι επιπτώσεις του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, οι οποίες σύντομα θα φανούν σε όλη τους την έκταση και θα μας επηρεάζουν αρνητικά για τα επόμενα χρόνια. Η Δημοτική Αρχή απέναντι σ’ αυτές τις προκλήσεις, που οδηγούν στη φτώχεια όλο και περισσότερους δημότες, πρέπει να δράσει ταχύτατα και με υπευθυνότητα.

  Σήμερα καταθέτουμε πρόταση για την πρώτη σοβαρή και ουσιαστική παρέμβαση που πρέπει να κάνει.

  Προτείνουμε λοιπόν να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία Τράπεζας Τροφίμων και να ανοιχτεί ένας αριθμός λογαριασμού. Είναι επιτακτική ανάγκη να μεριμνήσουμε για τους συμπολίτες μας που σε λίγους μήνες θα στερηθούν ακόμα και τα αναγκαία και δυστυχώς στους ήδη υπάρχοντες αναξιοπαθούντες θα προστεθούν κι άλλοι.

  Στην πρότασή μας, υποστηρίζουμε ότι η Τράπεζα Τροφίμων θα πρέπει να είναι υπό την αιγίδα του Δήμου, αλλά να είναι ανεξάρτητη με 11μελές συμβούλιο, στο οποίο θεωρούμε ότι πρέπει να συμμετέχουν ο Διευθυντής Οικονομικών του Δήμου ή κάποιος που θα ορίσει ο Διευθυντής, δύο εκπρόσωποι από τη Βοήθεια στο Σπίτι, δύο εκπρόσωποι από την Πρωτοβάθμια Εκπ/ση, δύο εκπρόσωποι από τη Δευτεροβάθμια Εκπ/ση, δύο από τον Εμπορικό Σύλλογο και δύο από το Επιμελητήριο. Εκπροσώπους θα μπορούσαν να έχουν το Νοσοκομείο για παράδειγμα και διάφοροι Σύλλογοι, όπως ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων.

  Αυτοί θα είναι οι διαχειριστές και αυτοί θα λαμβάνουν τις αποφάσεις, ο Δήμος δεν θα έχει δικαίωμα παρέμβασης πουθενά, ιδιαίτερα στον τραπεζικό λογαριασμό.

  Έτσι εξασφαλίζεται σε πρώτο βαθμό η διαφάνεια, και η δίκαια διανομή, ενώ θα υπάρχουν και άλλες δικλείδες ασφαλείας, όπως η πλήρως μηχανογραφημένη αποθήκη, για να αποτραπούν τα φαινόμενα που ζήσαμε με τον Ιανό, τότε που η βοήθεια πήγαινε σε ιδιωτικές αποθήκες. Φυσικά τα πάντα θα είναι μηχανογραφημένα, από την επιλογή των όσων χρειάζονται βοήθεια, μέχρι που δόθηκε το τελευταίο ευρώ ή μια φραντζόλα ψωμί.

  Αυτή είναι η πρότασή μας την οποία δεν καταθέτουμε έτσι για να πούμε κάτι, αλλά οι συνεργάτες μας έχουν διεξάγει ενδελεχή έρευνα και μπορούμε να λύσουμε κάθε απορία, είτε για τον τρόπο λειτουργίας, είτε για τις διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου να λάβει σάρκα και οστά αυτή η προσπάθεια. Είμαστε εδώ για τα πάντα και έχουμε όλη τη διάθεση να βοηθήσουμε. Δεν θέλουμε δόξα, ας την πάρουν οι άλλοι, αρκεί να γίνει κάτι ώστε να είμαστε έτοιμοι στα δύσκολα που είναι μπροστά μας και έρχονται.

  Για το Συνδυασμό “Καρδίτσα από την Αρχή”

  Ο επικεφαλής

  Κώστας Γκαβογιάννης

  Δείτε επίσης