Μήνυμα Δημάρχου Σοφάδων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Share

Μήνυμα Δημάρχου Σοφάδων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Η 25η Μαρτίου είναι μεγάλη και διπλή γιορτή , είναι πηγή υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες

Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί διαχρονικό σύμβολο και πηγή έμπνευσης για κάθε αγώνα για ελευθερία. Διαχρονικό ορόσημο ηρωισμού και εθνικής ανεξαρτησίας που δεν παύει να εμπνέει τις προσπάθειες όλων μας απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις.

Συγχρόνως, για όλους τους ορθοδόξους χριστιανούς η 25η Μαρτίου συνδέεται με το ελπιδοφόρο και χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με το οποίο δόθηκε το έναυσμα για τη σωτηρία της ανθρώπινης ψυχής από τα δεσμά της αμαρτίας.

Έχουμε διαχρονικό χρέος ως Έλληνες να θυμόμαστε πάντα ότι τα δημοκρατικά κεκτημένα για τα οποία θυσιάστηκαν οι ήρωές μας, δεν είναι δεδομένα. Αντιθέτως, όπως επιβεβαιώνουν με τον πλέον δραματικό τρόπο τα γεγονότα αυτών των ημερών στην Ουκρανία,  απαιτείται  εγρήγορση και  διαρκής επαγρύπνηση από όλους μας, για τη διαφύλαξή τους.

Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε , να υπερασπιζόμαστε τις θεμελιώδεις αρχές της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Αρχές και αξίες που αποτελούν αστείρευτη δεξαμενή θάρρους, ευθύνης και αισιοδοξίας για το παρών και το μέλλον του τόπου μας.

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους, με υγεία και ειρήνη!

Θάνος Σκάρλος

Δήμαρχος Σοφάδων

Δείτε επίσης