Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις ληστείας σε βάρος ηλικιωμένων που διαπράχθηκαν πρόσφατα στο Βόλο

Share

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις ληστείας σε βάρος ηλικιωμένων που διαπράχθηκαν πρόσφατα στο Βόλο 

Δράστες τυγχάνουν -3- άτομα, -2- άνδρες και -1- γυναίκα

Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου δύο περιπτώσεις ληστείας σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών που διαπράχθηκαν κατά το τελευταίο πενθήμερο στο Βόλο.

Συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, χθες (30-03-2022) το βράδυ στο Βόλο, ένας αλλοδαπός και μία ημεδαπή, για το αδίκημα της ληστείας, ενώ επιπλέον σήμερα (31-03-2022) το μεσημέρι συνελήφθη και ο τρίτος ημεδαπός δράστης, δυνάμει εντάλματος σύλληψης του κ. Ανακριτή Βόλου, για το ίδιο αδίκημα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι δύο άνδρες, τις μεταμεσονύχτιες ώρες της 26-03-2022 και 29-03-2022, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, παραβίασαν τις πόρτες των οικιών ηλικιωμένων ημεδαπών, άνδρα και γυναίκας, αντίστοιχα, και αφού εισήλθαν στο εσωτερικό, ακινητοποίησαν τους παθόντες, ασκώντας λεκτική και σωματική βία. Ακολούθως, αφαίρεσαν, στην πρώτη περίπτωση, δύο μπουφάν που περιείχαν το χρηματικό ποσό των -100- ευρώ και στη δεύτερη περίπτωση, ένα πορτοφόλι που δεν περιείχε χρήματα.

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, η ημεδαπή είχε το ρόλο της τσιλιαδόρου, αναμένοντας εξωτερικά των οικιών.

Σημειώνεται ότι ο αλλοδαπός και η ημεδαπή τυγχάνουν δύο από τους τέσσερις συνολικά δράστες της ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής που διαπράχθηκε προχθές (29-03-2022) το βράδυ σε περιοχή του Δήμου Αλμυρού (Σχετ. το από 30-03-2022 Δελτίο Τύπου μας).

Το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Δείτε επίσης