Χαιρετισμός Δημάρχου Καρδίτσας Β. Τσιάκου για το 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Share

Χαιρετισμός Δημάρχου Καρδίτσας Β. Τσιάκου για το 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Αισθάνομαι συγκινημένος καθώς βρίσκομαι και πάλι στην ευχάριστη θέση να απευθύνω χαιρετισμό για το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας. Ένα θεσμό που μετρά 37 χρόνια ζωής και έχει διαγράψει μια ξεχωριστή, μοναδική παρουσία στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της περιοχής και της χώρας. Ο θεσμός «πάγωσε» πριν από δύο χρόνια όταν ενέσκηψε η πανδημία, η οποία άλλαξε τη ζωή μας. Το Φεστιβάλ έλειψε από τους Καρδιτσιώτες και αυτό μας κάνει φέτος να το αγκαλιάζουμε ακόμη πιο θερμά.

Ο Δήμος Καρδίτσας στηρίζει τη διοργάνωση που αναδεικνύει το ερασιτεχνικό θέατρο. Θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήρια μου στους διοργανωτές, που ειδικά φέτος παρά τις μεγάλες αντιξοότητες που υπάρχουν, παρά τα εμπόδια που μπαίνουν από τον κορωνοιό, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να τα ξεπεράσουν.   Χωρίς αυτή την αδιάκοπη προσπάθεια, δεν θα ήταν δυνατή η «επιστροφή» του φεστιβάλ. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης, τα μέλη των ερασιτεχνικών θιάσων, που κάνοντας καλό και ποιοτικό θέατρο, διεκδικούν το χειροκρότημα.

Η επιτυχία του είναι δεδομένη και αυτό το αποδεικνύουν οι αξιόλογες συμμετοχές των θεατρικών σχημάτων από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Όπως το αποδεικνύει και το κοινό που γεμίζει την αίθουσα και χειροκροτεί με θέρμη τους ηθοποιούς και τους συντελεστές των παραστάσεων.

Κλείνοντας θέλω να υπογραμμίσω, ότι ο πολιτισμός στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, μπορεί να αποτελέσει το καταφύγιο μας. Μπορεί να κλείσει πληγές και να ανοίξει παράθυρο αισιοδοξίας για το μέλλον. Εύχομαι καλές και ποιοτικές παραστάσεις.

 

 

Δείτε επίσης