Μετά την πανδημία επιτυχημένος και με κοινωνικό μήνυμα ο Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα – Τρίκαλα

Share

Μετά την πανδημία επιτυχημένος και με κοινωνικό μήνυμα ο Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα – Τρίκαλα

Με ρεκόρ διαδρομής πραγματοποιήθηκε μετά από 2 χρόνια ο μεγαλύτερος επαρχιακός ημιμαραθώνιος, ο 13ος Ημιμαραθώνιος «Θανάσης Σταμόπουλος» από την Καλαμπάκα στα Τρίκαλα. Η πανδημία και τα μέτρα για τον κορονοϊό δεν επέτρεψαν την πραγματοποίησή του το 2020 και το 2021, αλλά την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 με τη συνδρομή και του Δήμου Τρικκαίων, ο αγώνας ολοκληρώθηκε με πλήθος αγωνιζομένων. Πραγματοποιήθηκαν ο ημιμαραθώνιος των 21 χλμ. και ο αγώνας των 5 χλμ. σε διαδρομή μέσα στην πόλη των Τρικάλων.

Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στο κίνημα #metoo και για τον λόγο αυτός έστησε περίπτερο, μοιράζοντας σχετικό υλικό, το Κέντρο Συμβουλευτής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων. Η ευθύνη της διοργάνωσης ανήκε στον Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων και εκτός από τον Δήμο Τρικκαίων, στήριξη προσέφεραν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Μετεώρων, η ΕΛ.ΑΣ, η Δημοτική Αστυνομία Τρικκαίων, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η ΣΜΥ, το ΕΚΑΒ, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο ΕΟΔΥ, το Δημόσιο ΙΕΚ Τρικάλων, η ΕΠΗΖΩ, η ΤΟΜΥ Τρικάλων, η Act4V στον εθελοντικό τομέα σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (ΤΤ Τρικάλων), τον ΟΠΟΠ, την Ομάδα Εθελοντών Ράξας.

Στον φετινό αγώνα:

– καταρρίφθηκε το ρεκόρ της διαδρομής από τον Κώστα Σταμούλη (ΓΕ Αγρινίου)
– συμμετείχαν 1120 αγωνιζόμενοι/ες στον ημιμαραθώνιο και 650 στον αγώνα 5 χλμ.
– εκτινάχθηκε ο αριθμός των εθελοντών/τριών, στα 130 άτομα
– οι χορηγοί και φέτος στήριξαν τη διοργάνωση
– συμμετείχε αθλητής 87 ετών.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου ευχαρίστησε κάθε αθλητή και αθλήτρια για τη συμμετοχή τους, καθώς και κάθε φορέα για τη στήριξη που παρείχε στον αγώνα.

* Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων https://sdtrikalon.com/

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Δείτε επίσης