Συνάντηση κλιμακίου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό στην Λαζαρίνα

Share

Συνάντηση κλιμακίου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό στην Λαζαρίνα

Ο βουλευτής Σπύρος Λάππας μαζί με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., κατά την διάρκεια της περιοδείας του τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Αραχωβίτη, πραγματοποίησε συνάντηση στη Λαζαρίνα με τον πρόεδρο κ. Γ. Βαιόπουλο και μέλη του του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δ. Θεσσαλίας.

Κατά τη συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του συνεταιρισμού ετέθησαν ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο της κτηνοτροφίας.

Η κτηνοτροφία βρίσκεται στο έλεος της ακρίβειας, με το κόστος παραγωγής να έχει εκτιναχθεί λόγω των δυσβάστακτων αυξήσεων στην ενέργεια και τις ζωοτροφές, απειλώντας πλέον την βιωσιμότητα του κλάδου. Ο πρωτογενής τομέας, εν προκειμένω η κτηνοτροφία,  είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της ζωής  στην ύπαιθρο, εκτός από την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του πληθυσμού.

Συνάντηση κλιμακίου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό στην Λαζαρίνα

Στην Καρδίτσα, οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης των οικογενειών τους ενώ τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ΝΔ θεωρούνται προσχηματικά και αποτελεσματικά για τον πρωτογενή τομέα. Επιδοτούν τους κτηνοτρόφους με 7% μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 2022.  Οι ζωοτροφές έχουν πάρει τον ανήφορο από το καλοκαίρι του 2021 και φαίνεται ότι θα τον συνεχίσουν για καιρό.  Το ύψος της ενίσχυσης αυτής εκτιμάται στα 30 εκατομμύρια ευρώ, όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε στηρίξει την κτηνοτροφία με 44 εκατομμύρια, χωρίς να υπάρχει κρίση ακρίβειας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, εξήγγειλε μέτρα απλώς για να γλυτώσει τη φθορά από τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί να κατανοήσει τη κατάσταση που βιώνουν οι άνθρωποι του μόχθου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ κοροϊδεύει τον πρωτογενή τομέα ο οποίος κινδυνεύει με οικονομικό μαρασμό και αφανισμό και οδηγεί την αγροτιά σε απόγνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στέκεται δίπλα στους κτηνοτρόφους του νομού μας και στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα της περιοχής μας. Γνωρίζει, θέλει, μπορεί και προτείνει λύσεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων του αγροτικού κόσμου και την ανακούφιση των αγροτικών στρωμάτων.

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δείτε επίσης