Η Περιφερειακή Παράταξη «Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ» συμπαραστέκεται και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών

Share

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, με την έκρηξη της ακρίβειας, την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις καταστροφές από τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα, ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε πολύ δυσχερή θέση.

Ασφυκτική είναι η οικονομική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα με τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος, του πετρελαίου, των λιπασμάτων, των αγροτικών εφοδίων και των ζωοτροφών να εξανεμίζουν τα εισοδήματα των παραγωγών, που αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις πιεστικές οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Σε συνδυασμό δε με τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ, που δημιουργεί ανισορροπίες στις αποζημιώσεις τους, θέτει σε κίνδυνο την επόμενη καλλιεργητική περίοδο και οδηγεί τους παραγωγούς σε απόγνωση.

Η Περιφερειακή Παράταξη «Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ» συμπαραστέκεται και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών για:

• Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Μείωση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη.
• Άμεση ολοκλήρωση όλων των αναπτυξιακών έργων που θα συμβάλλουν στο υδατικό πρόβλημα.
• Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων και άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ
• Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή. Να επιδοτούνται όσοι πραγματικά παράγουν. Οι επιδοτήσεις να είναι ακατάσχετες και να διασφαλισθούν ενόψει της Νέα ΚΑΠ.
• Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.

Λάρισα, 6/2/2022
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Νικόλαος Τσιλιμίγκας
Κων/νος Καραμπάτσας
Πέτρος Τσακνάκης
Δέσποινα Αράπκουλε
Χρήστος Γελαλής
Απόστολος Κανναβός
Γιώργος Ζώγας
Χρύσα Τσαγανού
Γιάννης Χάϊδος
Σταύρος Τραγάνης
Θανάσης Τσιάρας
Γιάννης Γεννάδιος
Κώστας Καντερές

Δείτε επίσης