Δημήτρης Παπακώστας: Ο Φ. Αλεξάκος αποκαλύπτει την 10χρονη ολιγωρία της Περιφ. Αρχής Θεσσαλίας

Share

Δημήτρης Παπακώστας: Ο Φ. Αλεξάκος αποκαλύπτει την 10χρονη ολιγωρία της Περιφ. Αρχής Θεσσαλίας

Με το σημερινό του αποκαλυπτικό άρθρο του ο Φώτης Αλεξάκος – Νομάρχης / Δήμαρχος και επί σειρά δεκαετιών Αιρετός ΤΑ και στέλεχος Μηχανικός της ΔΤΕ Καρδίτσας, δίνει όλα τα στοιχεία του πολύπαθου υπό σχεδιασμό έργου ασφαλτόστρωσης Διαπεριφερειακής σημασίας δρόμου (τμήμα μόλις 6 χλμ) από Θεσσαλικά Βραγκιανά έως όρια Ευρυτανίας (Ρόγκια), επιβεβαιώνοντας όλα όσα αληθινά έχουμε αναφέρει σε πυκνή αρθρογραφία μας για την ιστορία του σχολικού αυτού χωματόδρομου, που εξυπηρετεί κτηνοτρόφους, ηλικιωμένους και παιδιά.

• Από τη δήλωση στην Βουλή 2012 πέρασαν 10 ολόκληρα χρόνια.

• Από την ένταξη σε Ορεινό πρόγραμμα με παρεμβάσεις το 2008 του αείμνηστου Δημήτρη Σιούφα – Πρόεδρος Βουλής τότε & των Βουλευτών ΝΔ Κώστα Τσιάρα και Σπύρου Ταλιαδούρου (Υπ Παιδείας τότε) πέρασαν 12 χρόνια ….

• Οι αρμόδιοι τοπικοί υπεύθυνοι είναι επί 11 έτη οι ίδιοι ….στην Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας από 1-1-2011.

• πέρασαν 5 Κυβερνήσεις και έγιναν …5 εθνικές εκλογές ….

Δεν θα επαναλάβουμε το ιστορικό των παραστάσεων, υπομνημάτων, διαμαρτυριών μας. Έχουν αναλυθεί, χιλιοειπωθεί …

Εκείνο που πικραίνει πιο πολύ είναι η αγνόηση ανθρώπων που απευθύνονται στους Ηγέτες της Θεσσαλίας και η άρνηση να απαντήσουν σε διαβήματα – αιτήματα.

Αναφερόμαστε σε επιστολή πάνω από 20 άξιων Πατριωτών Βραγκιανιτών που δραστηριοποιούνται στην Λάρισα (δημότες οι πιο πολλοί Αργιθέας) / Δικαστές, Γιατροί, Λογιστές, Αξιωματικοί Στρατού, ΕΛΑΣ, Λιμενικού, επαγγελματίες, πιλότοι Φάντομ, Υπάλληλοι, Εργάτες κα/ που εστάλη στον Περιφερειάρχη προ ετών (Ιανουάριο 2020) και η απαξίωση δια της σιωπής ήταν προκλητικά εμφανής, από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Θεσσαλικής Αρχής.

Ούτε ένα : «ευχαριστούμε για επιστολή σας ….θα εξεταστεί το αίτημα ….θα σας ενημερώσουμε σε εύθετο χρόνο ….».

Όπως συνηθίζεται στις Δημοκρατίες, στην Αυτοδιοίκηση και επιβάλλουν οι κανόνες στοιχειώδους ευγένειας …

Οι Βραγκιανίτες, οι ορεινοί Αργιθεάτες δεν τρέφουμε αρνητικά αισθήματα για κανέναν πολιτικό ή αιρετό …όμως διεκδικούμε το δίκιο, το σωστό, τη βελτίωση συνθηκών ζωής για τα παιδιά, τους βιοπαλαιστές, τους κατοίκους της απόμακρης Πατρίδας μας.

Μας χαρακτηρίζει η μαχητικότητα, η ευπρέπεια, η επιμονή !

Τιμούμε όλους, αλλά και απαιτούμε τον σεβασμό από όλους …

* Η …αυτοκρατορική αντίληψη εξουσίας είναι ξένη με τα ήθη και αγωγή μας !

Τα χωριά κοιλάδας Αχελώου, της Αργιθέας οι κοινότητες ανήκουν στην ισχυρή περιφέρεια της Θεσσαλίας και δικαιούμαστε εδαφική – κοινωνική συνοχή.

Η μόνη απάντηση στα γραπτά του φίλου έμπειρου αυτοδιοικητικού Φώτη Αλεξάκου είναι: Εδώ και Τώρα εξαγγελία χρηματοδότησης – δημοπράτησης του έργου Ασφαλτόστρωσης των 6 χλμ (με έτοιμα τα περισσότερα τεχνικά από 1999-2009) με Fast Truck διαδικασίες, λόγω κατεπείγοντος (σχολικός δρόμος).

* Το ίδιο επιβάλλεται να γίνει και το τμήμα : Αργύρι – Γέφυρα Αυλακίου Αιτωλίας (5χλμ) – επίσης σχολικός – κεντρικός δρόμος.

Μια επίσκεψη του Περιφερειάρχη θα αποκαθιστούσε τη σχέση εμπιστοσύνης, θα τόνωνε το αίσθημα δικαίου-ίσης μεταχείρισης, διαλύοντας τα σύννεφα δυσαρέσκειας και πικρίας των δημοτών μας …τις εύλογες παρεξηγήσεις.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και προς όλες τις παρατάξεις ΠΣ Θεσσαλίας !

Δημήτρης Παπακώστας/8-2-22

Δείτε επίσης