Βόλος: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών

Share

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου 

Σε συντονισμένη επιχείρηση, συνελήφθησαν -6- από τα -7- μέλη της οργάνωσης

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, -361,25- γραμμάρια κοκαΐνης, -848,66- γραμμάρια κάνναβης, -4- ζυγαριές, το χρηματικό ποσό των -8.680- ευρώ και -2- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική, εμπεριστατωμένη και πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (03-12-2021) στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, συνελήφθησαν -6- άτομα ως μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων -3- αλλοδαποί άνδρες, -2- ημεδαποί άνδρες και -1- ημεδαπή, ενώ αναζητείται -1- ακόμη αλλοδαπός άνδρας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η εγκληματική οργάνωση, έχοντας ιεραρχική δομή, με διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών και με διαρκή δράση, δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης και κάνναβης, τουλάχιστον από τα τέλη Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους μέχρι και χθες στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Βόλος: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • -96- αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους -361,25- γραμμαρίων,
  • -3- συσκευασίες περιέχουσες ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -848,66- γραμμαρίων,
  • -4- ηλεκτρονικές ζυγαριές,
  • το χρηματικό ποσό των -8.680- ευρώ και -90- λιρών Ηνωμένου Βασιλείου σε χαρτονομίσματα και
  • -8- κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν και -2- Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Δείτε επίσης