Τρίκαλα: Μεγάλη συναυλία – εκδήλωση τιμής στην Τερψιχόρη Παπαστεφάνου και τη Χορωδία Τρικάλων

Share

Δ. Τρικκαίων: Μεγάλη συναυλία – εκδήλωση τιμής στην Τερψιχόρη Παπαστεφάνου και τη Χορωδία Τρικάλων

Εκδήλωση τιμής στην Τερψιχόρη Παπαστεφάνου, τη Μαέστρο της θρυλικής «Καλλιτεχνικής Χορωδίας Τρικάλων», διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η «Επιτροπή 2021» του Δήμου Τρικκαίων, σε συνεργασία με το «Μουσείο Τσιτσάνη» στοχεύσουν στο να θυμίσουν τη μεγάλη προσφορά της χορωδού στον πολιτισμό, όχι μόνο των Τρικάλων, αλλά και ολόκληρης της χώρας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021, στο υπαίθριο θέατρο του Φρουρίου, στις 21:30.

Η εκδήλωση είναι μια οφειλόμενη τιμή στην Μαέστρο που δόξασε τα Τρίκαλα στην Ελλάδα και το εξωτερικό , με τις μεγάλες συναυλίες και τη συνεργασία της με τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες.

Μάλιστα το καλλιτεχνικό τμήμα, είναι συνεργασία με την πιανίστα Αλεξάνδρα  Παπαστεφάνου, κόρη της αείμνηστης Τερψιχόρης.

Στη συναυλία θα παρουσιαστεί το έργο με τίτλο «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» που η Τερψιχόρη Παπαστεφάνου συνέθεσε και κυκλοφόρησε σε δίσκο το 1971 σε στίχους του Νικηφόρου Βρετάκου και του Πάνου Παναγιωτούνη.

Το έργο επιλέχθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της  «Επιτροπής 2021»  του Δήμου Τρικκαίων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21 .

Συντελεστές της συναυλίας είναι η δημοτική χορωδία Τρικάλων υπό τη διεύθυνση της Ελένης Ζιάκα και ερμηνευτές η Ιωάννα Τσιλιμίγκα με τον Κώστα Κώστα Οκκα, συνοδεία λαϊκής ορχήστρας που επιμελήθηκε το «Μουσείο Τσιτσάνη».

Στην ίδια εκδήλωση – αφιέρωμα, θα τιμηθούν και όσα μέλη της «Καλλιτεχνικής Χορωδίας Τρικάλων» είναι ακόμα εν ζωή.

Η είσοδος στη συναυλία θα πραγματοποιηθεί αυστηρά με δελτία εισόδου, τα οποία θα διατεθούν από το Μουσείο Τσιτσάνη. Η διάθεσή τους θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση.

Δείτε επίσης