Ασ. Σκόνδρα: Η Υγεία είναι πολύτιμο αγαθό και όχι πεδίο πολιτικής εκμετάλλευσης 

Share

Ασ. Σκόνδρα: Η Υγεία είναι πολύτιμο αγαθό και όχι πεδίο πολιτικής εκμετάλλευσης 

«Οι αλλαγές που σχεδιάζει η Κυβέρνηση, στο χάρτη του Εθνικού Συστήματος Υγείας έχουν στον πυρήνα τους, τις βέλτιστες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας και είναι απαράδεκτο, να διαστρεβλώνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, στοχεύοντας σε κομματικά οφέλη», τόνισε η Βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα, με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσε η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού. «Είναι πολιτικός κανιβαλισμός, η προσπάθεια κάποιων στελεχών της αντιπολίτευσης, να επηρεάσουν αρνητικά και να ανησυχούν τους πολίτες, χωρίς να παραθέτουν ουσιαστικούς λόγους και επιχειρήματα. Πρόκειται για μία ακόμη μάταια απόπειρα αντιπαράθεσης, που πηγάζει από την παρωχημένη ιδεοληπτική αντίληψη τους. Με τη στάση τους δείχνουν ότι επιθυμούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, εγκλωβισμένο στις παθογένειες του παρελθόντος και τους πολίτες να ταλαιπωρούνται και να στερούνται πολύτιμες παροχές υγείας.»

Αφορμή της δήλωσης της κ. Σκόνδρα, στάθηκε η δημόσια τοποθέτηση της πρ. Βουλευτή του  ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, κ. Χρυσούλας Κατσαβριά Σιωροπούλου, που κατηγόρησε την Κυβέρνηση για πρόθεση συρρίκνωσης της δημόσιας υγείας. Και η κ. Σκόνδρα συνεχίζει: 

«Δεν συμμερίζομαι τις στρεβλές πολιτικές αντιλήψεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ως εκ τούτου, δεν μπορώ να βρω καμία λογική, στην ιδεολογικά εγκλωβισμένη επιχειρηματολογία τους.  

Ο Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης πολύ ορθά τόνισε, ότι η πανδημία του COVID-19, ανέδειξε σε όλο το μεγαλείο τους, τα συσσωρευμένα προβλήματα, τις παθογένειες και τις ελλείψεις όλων των προγενέστερων ετών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που κατά την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης αντιμετωπίστηκαν με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα από την κυβέρνηση και με αυταπάρνηση και υπευθυνότητα από τους υγειονομικούς όλων των βαθμίδων, για να σταθεί η δημόσια υγεία όρθια και αποτελεσματική απέναντι στη μεγάλη πρόκληση, που χτύπησε ολόκληρο τον πλανήτη.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όλη αυτή τη περίοδο, δεν βρήκε το πολιτικό σθένος, να στηρίξει ούτε μία παρέμβαση από όσες κρίθηκαν αναγκαίες, για να μπορέσει η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την λαίλαπα της πανδημίας. Αντιθέτως, ως γνήσιοι αρνητές των πάντων, καλούσαν τον κόσμο να αψηφήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να διαδηλώνει, ενάντια στη κυβερνητική πολιτική. 

Τώρα, που εισερχόμαστε σταδιακά στην μετά-COVID-19 εποχή, η Κυβέρνηση έχει την υποχρέωση απέναντι στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, να λύσει τα προβλήματα που εντοπίστηκαν και να εξορθολογήσει την δομή του συστήματος, ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές παροχές, με την μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία και χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές αποτελούν την προϋπόθεση, για να μπουν γερά θεμέλια, σε ένα νέο εκσυγχρονισμένο σύστημα, που θα αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας της δημόσιας υγείας. 

Στον ΣΥΡΙΖΑ, με τις ιδεολογικές τους αγκυλώσεις, αναμασούν συνεχώς την ίδια προπαγάνδα, για κρατικοποιήσεις όλων των δομών και αμέτρητες μόνιμες προσλήψεις. Στη σύγχρονη εποχή που ζούμε όμως, αυτού του είδους οι προτάσεις απλά ανακυκλώνουν το παρελθόν, διογκώνοντας υπέρμετρα τον δημόσιο τομέα και φορολογώντας εξίσου υπέρμετρα τους πολίτες, για να τον συντηρήσουν.  

Σήμερα απαιτούνται βιώσιμες και ορθολογικές λύσεις, σε κεντρικό και σε περιφερειακό επίπεδο. Απαιτείται άρτια συνεργασία μεταξύ των δομών υγείας και δημιουργία ενός Ολοκληρωμένου δικτύου, νοσοκομειακής περίθαλψης. 

Οι περιφερειακές δομές, να παρέχουν αποτελεσματικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες αλλά και κατάλληλες συνθήκες εργασίας στους εργαζόμενους, ιατρούς, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό. 

Να υποστηρίζονται από κεντρικές δομές, τα μεγαλύτερα τριτοβάθμια νοσοκομεία, που θα παρέχουν τις υπηρεσίες υγείας στα βαριά και δύσκολα περιστατικά, που δεν καλύπτονται από τα περιφερειακά.  

Η εμπειρία στη διάρκεια της πανδημίας απέδειξε, ότι ο ιδιωτικός τομέας υγείας, μπορεί να συνεισφέρει και να υποστηρίξει το ΕΣΥ με επιτυχία. Στον νέο χάρτη υγείας, πιλοτικά, ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να έχει έναν ρόλο στην θωράκιση του συστήματος, όπως έγινε με τις κλίνες ΜΕΘ, που οδήγησε σε αποσυμφόρηση των δομών, σώζοντας ανθρώπινες ζωές. Πάντα δε, χωρίς οικονομική επιβάρυνση των πολιτών και με μόνο γνώμονα, τις καλύτερες παροχές και την εξυπηρέτηση πολιτών και εργαζομένων. 

Όσον αφορά το Νοσοκομείο της Καρδίτσας, αξίζει να θυμίσω την διαλυμένη κατάσταση που βρισκόταν, όταν το παραλάβαμε το 2019, μετά από 4 ½ χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

Σήμερα, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Συγκεκριμένα, από τον Απρίλιο του 2020, διορίστηκαν 7 μόνιμοι Ιατροί και 8 Επικουρικοί. Επίσης, διορίστηκαν 51 άτομα βοηθητικό και επικουρικό προσωπικό.  

Τον Μάρτιο του 2021, η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας-Στ. Ελλάδος ενέκρινε επιπλέον 18 θέσεις επικουρικού προσωπικού.  

Ήδη παραδόθηκαν στο νοσοκομείο νέα αναισθησιολογικά μηχανήματα και οκτώ αναπνευστήρες βαρέου τύπου, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της πανδημίας. Εξοπλίστηκε με καινούργια πλυντήρια αξίας 300.000€, νέος κλίβανος 120.000€, αναβαθμίστηκε η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και σήμερα διαθέτει 10 κρεβάτια, αντί των 6 που είχε, κόστους 250.000€ . 

Το αμέσως επόμενο διάστημα ανοίγουν τρεις νέες αίθουσες χειρουργείων, προχωράει ο διορισμός ακόμη 10 Ιατρών-Επιμελητών Β’, δρομολογήθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου ύψους 5.450.000€ και συνεχίζονται οι σημαντικές παρεμβάσεις, στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου. Επίσης προβλέπεται η ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών του Ιδρύματος, αφού συμπεριλαμβάνεται στα νοσοκομεία εκείνα, για τα οποία θα διατεθούν 660 εκ. ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης. 

Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα και καμία νοσηρή, ιδεοληπτική παραπληροφόρηση, δεν μπορεί να απαξιώσει το έργο της Κυβέρνησης στην υγεία και την καθημερινή προσφορά των μαχόμενων υγειονομικών, τόσο πανελλαδικά όσο και στο Γενικό Νοσοκομείο του Νομού μας.»

Δείτε επίσης