ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ Η Πλατανιώτη πήρε ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό συγχρονισμένης κολύμβησης

Share

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συγχρονισμένης κολύμβησης που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης κατέκτησε η Ευαγγελία Πλατανιώτη, η οποία ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο.

Η Ελληνίδα πρωταθλητρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης συγκέντρωσε 89.2897 βαθμούς έναντι 91.8445 της Φιέντεβα από την Ουκρανία, η οποία πήρε το χρυσό μετάλλιο.

Είναι το πρώτο μετάλλιο της κορυφαίας Ελληνίδας αθλήτριας που πρωταγωνιστεί στην διεθνή σκηνή τα τελευταία χρόνια και το 6ο της χώρας στην κορυφαία συγκεκριμένη διοργάνωση. Στο αγώνισμα πήραν μέρος αθλήτριες από 15 χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευαγγελία Πλατανιώτη αγωνίζεται αύριο (12/05) στον τελικό του ελεύθερου σόλο, όπου διεκδικεί ένα ακόμη μετάλλιο. Η Ευαγγελία ήταν 3η στα προκριματικά του αγωνίσματος που έγιναν την Δευτέρα.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Κυριάκος Γιαννόπουλος, συνεχάρη με δήλωσή του την πρωταθλήτρια της Καλλιτεχνικής κολύμβησης Ευαγγελία Πλατανιώτη για το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε την Τρίτη 11 Μαΐου στην Βουδαπέστη στον Τελικό του Τεχνικού Σόλο.

Η δήλωση του Προέδρου:

“Εκ μέρους όλου του ΔΣ της ΚΟΕ θέλω να συγχαρώ την Ευαγγελία και τις προπονήτριες της για το πρώτο μετάλλιο που χάρισε στην πατρίδα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.Τα καλύτερα έρχονται”.

Photo Credits: Eurokinissi

Δείτε επίσης