Δεύτερο μετάλλιο για την Ευαγγελία Πλατανιώτη, χάλκινο στο ελεύθερο σόλο

Share

Το δεύτερο ευρωπαϊκό μετάλλιο μέσα σε 18 ώρες κατέκτησε η Ευαγγελία Πλατανιώτη. Η πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης εντυπωσίασε στον τελικό του ελεύθερου σόλο.

Το δεύτερο ευρωπαϊκό μετάλλιο μέσα σε 18 ώρες κατέκτησε η Ευαγγελία Πλατανιώτη. Η πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης εντυπωσίασε στον τελικό του ελεύθερου σόλο που έγινε το πρωί της Τετάρτης 12 Μαΐου στην Βουδαπέστη και με επίδοση 90.8000 πήρε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο, πίσω από την Ρωσίδα Σουμπότινα (96.4333) και την Ουκρανή Φιέντινα (93.7000).

Ήταν το δεύτερο μετάλλιο για την Ευαγγελία που το απόγευμα της Τρίτης, 11 Μαΐου, είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στο τεχνικό μέρος του σόλο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που γίνεται στην Ουγγρική πρωτεύουσα.

Ο τελικός του ελεύθερου σόλο είναι ότι πιο σπουδαίο, κλασικό και παραδοσιακό έχει να επιδείξει το άθλημα της καλλιτεχνικής. Στον σημερινό τελικό πήραν μέρος οι καλύτερες αθλήτριες της Ευρώπης και η επιτυχία της Ευαγγελίας Πλατανιώτη παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Η Ευαγγελία πρωταγωνιστεί στην διεθνή σκηνή τα τελευταία χρόνια, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Τον Ιούνιο θα διεκδικήσει την 3η συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στο ντουέτο με την Εβελίνα Παπάζογλου. Η πρόκριση θα διεκδικηθεί στο προολυμπιακό τουρνουά που θα γίνει στην Βαρκελώνη και οι αντικειμενικοί παρατηρητές δίνουν μεγάλα περιθώρια πρόκρισης στις Ελληνίδες αθλήτριες.

Το σημερινό μετάλλιο είναι το δεύτερο της Ευαγγελίας στην καριέρα της και το 7ο της Ελλάδας στην κορυφαία Ευρωπαΐκή διοργάνωση. Η χώρα μας θα διεκδικήσει αύριο, Πέμπτη 13 Μαΐου, ένα ακόμη μετάλλιο με την Εθνική ομάδα στο πρόγραμμα του κόμπο.

sport24.gr

Δείτε επίσης