«Ό,τι γυρίζει γύρω μας» το νέο βιβλίο της Κατερίνας Ευαγγέλου-Κίσσα

Share

«Ό,τι γυρίζει γύρω μας», το νέο βιβλίο της Κατερίνας Ευαγγέλου-Κίσσα από τις Εκδόσεις Ελκυστής 

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της συντοπίτισσας συγγραφέα Κατερίνας Ευαγγέλου-Κίσσα. Πρόκειται για μια συλλογή 70 ελαφρών δοκιμίων υπό τον τίτλο «Ό,τι γυρίζει γύρω μας», από τις Εκδόσεις Ελκυστής.

Είναι το δεύτερο προσωπικό της βιβλίο, καθώς έχει ήδη κυκλοφορήσει μία συλλογή διηγημάτων με τον τίτλο «Απλοϊκές ιστορίες φτωχών ανθρώπων & άλλα διηγήματα» [εκδ. Πνοή, 2018].

Επίσης, κυκλοφορούν από την ίδια τα συλλογικά έργα «Χριστός γεννάται» [εκδ. Όστρια, 2018] και «Γράμματα ανεπίδοτα» [εκδ. Ελκυστής, 2019]

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Μία συλλογή 70 μικρών σε έκταση πεζογραφημάτων με διακριτό ένα καλλιεργημένο, ανάλαφρο και χιουμοριστικό λογοτεχνικό ύφος, μέσω των οποίων η συγγραφέας αποπειράται να διερευνήσει θεωρητικά κάποια κοινωνικά -στο μεγαλύτερο μέρος τους- ζητήματα.

Οι τίτλοι των κειμένων βασίζονται σε αντιφάσεις ή συγκρίσεις, δημιουργώντας ένα λογοπαίγνιο, το οποίο αφενός προϊδεάζει τον αναγνώστη για το θέμα προς ανάγνωση και αφετέρου τον προκαλεί να ανακαλύψει τη συσχέτιση τίτλου-κειμένου.

Οπισθόφυλλο: Σε έναν κόσμο όπου όλοι έχουμε άποψη και «γνώσεις» για τα πάντα, από θέματα «τζιζ», όπως ένα δημοψήφισμα ή μια σταύρωση, αλλά και από θέματα «απλά», «καθημερινά» όπως –ας πούμε– η μοιχεία αλλά και η αγαμία, η φιλία αλλά και η παντός καιρού και είδους προσκόλληση, τα θηλυκά, τα αρσενικά και τα δεσίματα, τα χάπια, οι νοθείες, τα κουμπιά και –ω! τι έκπληξη– ο θάνατος, τα γενέθλια, η ευγένεια, ο οργασμός, οι εξωγήινοι, ποιος «αριβάρισε», ποιανού του κάνανε τα κόλλυβα, σε γραμμάρια τη μετράμε τελικά την ψυχή μας και την τιμή μας σε μάγκες και… γοργόνες; Όχι… Όχι γοργόνες… Bάλτε τσίπουρο, να το συζητήσουμε το θέμα…

Σε έναν κόσμο (μπορεί και σε παραπάνω, σιγά μην έχουμε και το μονοπώλιο σ’ όλη την πλάση) όπου ο έρωτας, ο πόλεμος, τα Χριστούγεννα και η αγκαλιά «ψυχοτροπούν» και μπουρδουκλώνονται…

Σε έναν κόσμο, λοιπόν, που όλοι πονάνε κι όλοι μιλάνε… Καλά… μερικοί καψουρεύονται κιόλας, ζηλεύουν κι από εγκράτεια «από ’δω παν’ κι οι άλλοι». Και τελικά επειδή «πενία τέχνας κατεργάζεται» κι ίσως «επικρατούν» περισσότεροι φελλοί απ’ όσους «τρυφερά» προσδοκούμε, ε, κάπου εκεί, στο μεταξύ μας, συζητάμε όσα μας νοιάζουν ή όσα «γραμμένα» τα ’χουμε αλλά κουβέντα να γίνεται, για την παρέα!

Ναι, έτσι και μ’ αυτό το βιβλίο. Για όλα θα κουβεντιάσουμε, μαζί. Για «ό,τι γυρίζει γύρω μας». Κι αν προβληματιστείτε, κι αν διαφωνήσετε, κι αν συμφωνήσετε σε βαθμό μοιρασιάς ασπασμών, στο τέλος ένα είναι το σίγουρο: η επίγευση που θα σας αφήσει αυτή η ανάγνωση θα είναι γλυκιά. Όπως όταν γελάμε παρέα μ’ έναν φίλο.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:  Η Κατερίνα Ευαγγέλου-Κίσσα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πλέον ζει μόνιμα, με την οικογένειά της, στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Σπούδασε Κοινωνιολογία και Management Organizational Behavior. Επί σειρά ετών εργάσθηκε σε θέσεις ευθύνης σε πολυεθνικές εταιρείες. Από τον Μάρτιο του 2016 λειτουργεί ως διευθύντρια τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής» www.logografis.gr

Έχει συμμετάσχει σε έξι συλλογικά έργα των εκδόσεων Γαβριηλίδης, Ρώμη κ.α.. Κείμενα και ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί στα λογοτεχνικά περιοδικά «Εμβόλιμον» και «Το Κοράλλι» καθώς και σε πολλούς λογοτεχνικούς ιστότοπους.

Τον Ιανουάριο του 2018 κυκλοφόρησε το Συλλογικό Έργο «Χριστός Γεννάται» (εκδ. Όστρια), και τον Οκτώβριο του 2019 το Συλλογικό Έργο «Γράμματα ανεπίδοτα» (εκδ. Ελκυστής), βιβλία που προέκυψαν κατόπιν προσκλήσεως που απηύθυνε μέσω της λογοτεχνικής ιστοσελίδας «Λόγω Γραφής» στους διακονούντες τη γραφή.

Τον Δεκέμβριο του 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο, η συλλογή διηγημάτων «Απλοϊκές ιστορίες φτωχών ανθρώπων & άλλα διηγήματα» [εκδ. ΠΝΟΗ].

Επικοινωνία:

Ταχ/κη δ/νση:

Κατερίνα Ευαγγέλου-Κίσσα, Μουζάκι Καρδίτσας, Τ.Κ. 43060

Emails:

[email protected]

[email protected]

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Δοκίμιο

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 354

Διαστάσεις: 14×21 cm

ISBN: 978-618-5525-03-3

Τιμή: 15,00 ευρώ

Χρόνος έκδοσης: 2020

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής

Το βιβλίο “Ό,τι γυρίζει γύρω μας” θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Στα Τρίκαλα μπορείτε να το βρείτε στα βιβλιοπωλεία «Τσιοπελάκος» και «Τα μαγικά γράμματα».

Στην Καρδίτσα στο βιβλιοπωλείο «Στάθης».

Στο Μουζάκι στα βιβλιοπωλεία «Στάθης» και «Μικρή Άρκτος».

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.S. Bookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό κατάστημα των Εκδόσεων Ελκυστής:

https://elkistis.gr/product/ότι-γυρίζει-γύρω-μας/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

Δείτε επίσης