Σε εξέλιξη έξι εργολαβίες στην πόλη και στις Κοινότητες της Καρδίτσας

Share

Σε εξέλιξη έξι εργολαβίες στην πόλη και στις Κοινότητες της Καρδίτσας

Αποκατάσταση ζημιών από τον Ιανό

Στην Τ.Κ. Μυρίνης ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος 

Στην Κοινότητα Μυρίνης βρέθηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημ. Κουφόπουλο. Στη διάρκεια της επίσκεψης συναντήθηκαν με το πρόεδρο κ. Δημ. Τζιόλια και βρέθηκαν σε σημεία στα οποία εξελίσσονται εργασίες αποκατάστασης ζημιών στις δημόσιες υποδομές που προκλήθηκαν από το χαοτικό φαινόμενο «Ιανός». Ο Δήμαρχος συζήτησε με τον πρόεδρο την διαδικασία των αποκαταστάσεων και τέθηκαν οι προτεραιότητες. Στη συνέχεια και σε συνεννόηση με τον επιβλέποντα μηχανικό, δόθηκαν οι σχετικές κατευθύνσεις προς τον ανάδοχο των αποκαταστάσεων.

Ο Δήμαρχος χαρακτηριστικά ανέφερε: «βρισκόμαστε σήμερα στη Μυρίνη και σταδιακά θα επισκεφτούμε μαζί με τους αντιδημάρχους και τις 33 κοινότητες  της Καρδίτσας. Στόχος μας μέσα από συνεργασία με τους προέδρους και τους κατοίκους της περιοχής, να δώσουμε τις απαραίτητες κατευθύνσεις στους αναδόχους των αποκαταστάσεων και να επιβλέπουμε την όλη διαδικασία. Επιδιώκουμε να έχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Η Δημοτική αρχή πιστή στις δεσμεύσεις της από την πρώτη στιγμή φρόντισε για την άμεση επιστροφή του Δήμου Καρδίτσας στην κανονικότητα. Με τις εργολαβίες που τώρα υλοποιούμε φροντίζουμε και για την αποκατάσταση των πιο επειγόντων παρεμβάσεων που θα πρέπει να γίνουν στον δημόσιο χώρο ευθύνης μας. Και φυσικά σχεδιάζουμε και διεκδικούμε μια σειρά από μεγάλα έργα που θα αλλάξουν την συνολικά τη εικόνα στην Καρδίτσα. Συνεχίζουμε με συνέπεια το έργο μας».

Να σημειωθεί ότι εδώ και λίγες ημέρες η Δημοτική Αρχή μετά την ολοκλήρωση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών, δημοπράτησε πέντε εργολαβίες, μια για κάθε πρώην Καποδιστριακό Δήμο του Καλλικρατικού Δήμου Καρδίτσας ύψους 350.000 ευρώ έκαστη. Συνολικά δηλαδή δημοπρατήθηκαν πέντε εργολαβίες ύψους 1.750.000 ευρώ. Επίσης δημοπρατήθηκε μια ακόμη εργολαβία για την αποκατάσταση Αγροτικής οδοποιίας. Η συγκεκριμένη εργολαβία αφορά συνολικά το Δήμο Καρδίτσας.

Δείτε επίσης