Τοπική ανάπτυξη μέσω νέου ΕΣΠΑ και προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» προωθεί η ΚΕΔΕ

Share

Τοπική ανάπτυξη μέσω νέου ΕΣΠΑ και προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» προωθεί η ΚΕΔΕ

Τους βασικούς άξονες για το νέο ΕΣΠΑ και τεχνική βοήθεια για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», απασχόλησε η συνάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ με την ηγεσία της ΕΕΤΑΑ. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου συναντήθηκε την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020 με τον πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ, Ηλία Γιάτσιο και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Σπύρο Σπυρίδων καθώς και τα στελέχη των δύο οργανισμών.  Με τη συνάντηση αυτή ξεκίνησε η ουσιαστική καταγραφή των αναγκών του Πρώτου Βαθμού Αυτοδιοίκησης, που αφορούν σε δύο τομείς:

  1. Νέο ΕΣΠΑ

Η ΚΕΔΕ προωθεί δυναμική και συντεταγμένη παρέμβαση στον σχεδιασμό και υλοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, προκειμένου η Αυτοδιοίκηση να παίξει τον ρόλο που της αξίζει. Ταυτόχρονα, στόχος είναι να διαχειριστεί τους πόρους που της ανήκουν για την υλοποίηση προγραμμάτων που θα αναδείξουν τον κυρίαρχο ρόλο των Δήμων την επόμενη μέρα, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  1. «Αντώνης Τρίτσης»

Η ΚΕΔΕ και ΕΕΤΑΑ προετοιμάζονται για να παράσχουν στους Δήμους όλης της χώρας, μικρούς και μεγάλους, τεχνική βοήθεια για να τρέξει το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Έμφαση θα δοθεί στην απλούστευση των διαδικασιών, ώστε με σωστό σχεδιασμό να αρχίσουν να τρέχουν έργα που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία των Δήμων με έργα που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών.

Γενικός στόχος είναι, η Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού με ωριμότητα και σωστό σχεδιασμό να είναι πρωτοπόρα στη δημιουργία τοπικής ανάπτυξης με αξιοποίηση του ΕΣΠΑ για μετεξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας και μετά τους δύσκολους μήνες της καραντίνας.

Στη συνάντηση, από την ΚΕΔΕ συμμετείχαν ο Β΄ Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Κάρναβος, ο Γενικός Γραμματέας, Δημήτρης Καφαντάρης και ο Γενικός Διευθυντής, Γιάννης Καραγιάννης. Η συνάντηση ήταν η πρώτη που έγινε με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων μετά τις μέρες της καραντίνας.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Δείτε επίσης