Πραγματοποιήθηκε το εργαστήρι πληροφόρησης και συμβουλευτικής ανέργων από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πύλης

Share

 

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πύλης σε συνεργασία με την ΙΝΕ ΓΣΕΕ Θεσσαλίας και συγκεκριμένα με το Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων (ΔΥΠΣΕΑ), υλοποίησε ομαδικό εργαστήριο πληροφόρησης και συμβουλευτικής ανέργων, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 στις 10 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Πύλης.

Το εργαστήριο είχε ως θέμα: «Νέες τεχνολογίες κατά την αναζήτηση εργασίας: Η περίπτωση της πλατφόρμας του ΟΑΕΔ και του ΑΣΕΠ», όπου οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα πληροφόρησης και συμβουλευτικής, όσον αφορά την συμπλήρωση ηλεκτρονικών αιτήσεων σε προκηρύξεις και γενικότερα ανακοινώσεις πρόσληψης π.χ κοινωφελή προγράμματα.

Στόχος του συγκεκριμένου εργαστηρίου αλλά και των επόμενων θεματικών εργαστηρίων που θα ακολουθήσουν, είναι η ενίσχυση και η ενδυνάμωση των ανέργων σχετικά με τον ατομικό σχεδιασμό επαγγελματικής σταδιοδρομίας τους, τις τεχνικές αναζήτησης εργασίας και την ανάπτυξη επαγγελματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

Δείτε επίσης