Παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων της Κατερίνας Ευαγγέλου-Κίσσα

Share

 

Παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων της Κατερίνας Ευαγγέλου-Κίσσα στα Τρίκαλα

Οι εκδόσεις ΠΝΟΗ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Ευαγγέλου-Κίσσα, «ΑΠΛΟΪΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΤΩΧΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ & άλλα διηγήματα», που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 στις 20:00, στη Σουίτα Art Café, Στρ. Σαράφη 18, Τρίκαλα.

Την εκδήλωση θα ανοίξει, απευθύνοντας χαιρετισμό, η εκδότρια κα Κάκια Ξύδη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Ρόρη Μάτη, αρθρογράφος – ποιήτρια

Φανή Μπαλαμώτη, φιλόλογος – διδάκτωρ κοινωνικής ανθρωπολογίας

Αποσπάσματα κειμένων θα διαβάσει η ηθοποιός Βίκυ Ιακωβάκη.

Στο πιάνο η διευθύντρια του ωδείου “Μουσική Πνοή”, Σοφία Λαμπρογιώργου.

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τους συντοπίτες της και θα υπογράψει τα βιβλία της.

Χορηγοί επικοινωνίας: η Λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής» και ο Ραδιοφωνικός σταθμός Proto FM

Είσοδος ελεύθερη.

Δύο λόγια για το βιβλίο:

Δέκα «απλοϊκές ιστορίες φτωχών ανθρώπων», που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στο ίδιο θεσσαλιώτικο χωριό. Ιστορίες γραμμένες απλά, χρησιμοποιώντας το τοπικό ιδιόλεκτο, αποτυπωμένες σαν αναμνήσεις για ανθρώπους φτωχούς στην τσέπη, στο μυαλό, στην καρδιά.

Τη συλλογή ολοκληρώνουν επιπλέον δώδεκα αυτόνομα διηγήματα ανθρώπων που έζησαν εξίσου ασυμβίβαστα, με πάθος, ως το τέλος.

Είκοσι δύο συνολικά διηγήματα, είκοσι δύο δυνατές ανθρώπινες ιστορίες, μας παρασύρουν σε ένα ονειρικό ταξίδι, όπου τίποτε δεν είναι δεδομένο.

Μικρό βιογραφικό της συγγραφέως:

Η Κατερίνα Ευαγγέλου – Κίσσα γεννήθηκε στην Αθήνα τον προηγούμενο αιώνα κι εκεί μεγάλωσε. Ζει μόνιμα με την οικογένειά της στο Μουζάκι – Καρδίτσας. Γράφει από μικρό παιδί, όμως μόνο όταν ήρθε στη ζωή της το παιδί της ένιωσε ότι μπορεί να μοιραστεί τις λέξεις της, τις εικόνες της.

Σπούδασε Κοινωνιολογία και Management Organizational Behavior. Μιλάει και γράφει άπταιστα την αγγλική και κάνει φιλότιμες προσπάθειες για την ιταλική. Σπουδάζει κλασσικό πιάνο. Το διάστημα Φεβρουάριος 2015 – Φεβρουάριος 2016, εργάσθηκε ως συντάκτρια στον ιστότοπο το βιβλίο.net.

Το 2014 το διήγημά της με τίτλο «Δομήνικος» διακρίθηκε ανάμεσα στα δέκα πρώτα του Πρώτου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Διηγήματος των εκδόσεων ΡΩΜΗ, με αφορμή τα 400 χρόνια από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

Έχει συμμετάσχει σε τέσσερις συλλογικές εκδόσεις: στην Συλλογή Διηγημάτων «ElGreco» (Ρώμη, 2014), στην Ανθολογία «Χνάρια στο Φιλιατρό των Φίλων» (Γαβριηλίδης, 2015), στο Καλλιτεχνικό Ημερολόγιο 2016 (το βιβλίο, 2016), και στην Ανθολογία «Κορφολογώντας εποχών την προίκα» (Γαβριηλίδης, 2018). Κείμενά της, καθώς και ποιήματά της, έχουν δημοσιευθεί στα λογοτεχνικά περιοδικά «Εμβόλιμον» και «Το Κοράλλι» καθώς και σε πολλούς ιστότοπους.

Από τον Μάρτιο του 2016 λειτουργεί ως Διευθύντρια τη Λογοτεχνική Ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής» (www.logografis.gr) email: [email protected].

Τον Ιανουάριο του 2018 εμπνεύστηκε και κυκλοφόρησε το Συλλογικό Έργο «Χριστός Γεννάται» (εκδ. Όστρια), ένα έργο που προέκυψε κατόπιν προσκλήσεως που απηύθυνε η λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής» στους διακονούντες τη γραφή.

Στοιχεία επικοινωνίας με τη συγγραφέα:

Ταχ/κη δ/νση: Κατερίνα Ευαγγέλου-Κίσσα, Μουζάκι Καρδίτσας, Τ.Κ. 43060

Emails: [email protected] ή [email protected]

Tηλ.: 6974 375762

Δείτε επίσης