Έκθεση φωτογραφίας «Βόλος, η πόλη μου»

Share

 

Δημοσιογράφοι μπαίνουν μπροστά για την αγορά λεωφορείου για παιδιά με αναπηρία

Έκθεση φωτογραφίας «Βόλος, η πόλη μου»

Τις περισσότερες φορές τους δημοσιογράφους τους έχουμε συνηθίσει να προβάλλουν τα γεγονότα, να ασκούν κριτική, να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.

Αυτήν τη φορά, θα τους δούμε σ’ ένα διαφορετικό ρόλο, πολύ πιο ιδιαίτερο και ευαίσθητο, αφού η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων  Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΘΕΣτΕΕ) με το Επικουρικό της Ταμείο και το Μορφωτικό της Ίδρυμα, μαζί με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και την Περιφερειακή Επιτροπή Αθλητικών Συντακτών Θεσσαλίας, γίνονται μπροστάρηδες στην προσπάθεια που ξεκίνησαν οι γονείς παιδιών με Αναπηρία του Βόλου, για την αγορά ειδικά διαμορφωμένου Λεωφορείου για το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Κατάρτισης Βόλου.

Το λεωφορείο θα χρησιμοποιηθεί για την μετακίνηση και την ένταξη των νεαρών συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Έτσι, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, στις 7μ.μ. στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου πραγματοποιούν μαζί με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τον Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων Μαθητών ΕΕΕΕΚ Βόλου, τον Σύλλογο Γονέων ΑμεΑ Ν. Μαγνησίας, τη Λέσχη Κοινωνίας Βόλου και τον κ. Μίλτο Μουστακαλή ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου ΠΑΡΚ, τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας της δημοσιογράφου Ελένης Α. Παπαθανασίου – Αποστολάκη με θέμα «Βόλος η πόλη μου».

Πρόκειται για μια εκδήλωση που θα έχει περισσότερο τη μορφή φιλανθρωπικού γκαλά και θα βασίζεται εξ’ ολοκλήρου στην εθελοντική προσφορά. Όλοι οι συνδιοργανωτές, θέλουν να περάσουν το μήνυμα, πως δεν χωρά κανένας αποκλεισμός και όλα τα παιδιά του κόσμου, δικαιούνται να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μάθηση και στη ζωή.

Μέσα από τις εικόνες, τη μουσική και τα χρώματα, καλούν όλους τους συμπολίτες μας, να γίνουν κοινωνοί της προσπάθειας για την επίτευξη του επιθυμητού στόχου. Στην έκθεση, η δημοσιογράφος Ελένη Παπαθανασίου-Αποστολάκη, θα παρουσιάσει 60 περίπου φωτογραφίες του Βόλου, ενώ όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά του λεωφορείου.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 14 – 21 Δεκεμβρίου 2018, καθημερινά 6-9μ.μ., ενώ την εκδήλωση των εγκαινίων, θα επενδύσει μουσικά ο γνωστός Βολιώτης καλλιτέχνης Γιώργος Μπελίρης.

Υποστηρικτές της εκδήλωσης, είναι η ΕΨΑ, το Ζαχαροπλαστείο ο Μπάμπης, ο μουσικός οίκος Κεχαΐδη, το τσίπουρο Τοκαλής και οι ψηφιακές εκτυπώσεις ΕΝΤΕΚΑ. Μετά το πέρας των εγκαινίων, θ’ ακολουθήσει δεξίωση, προσφορά για τον συγκεκριμένο σκοπό του κ. Μίλτου Μουστακαλή.

Οι διοργανωτές, μας καλούν όλους, να γίνουμε συνεπιβάτες σε μια διαδρομή αγάπης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Ραντεβού λοιπόν την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, στις 7μ.μ. στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου.

Σύντομο βιογραφικό της Ελ. Παπαθανασίου

Η Ελένη Α. Παπαθανασίου-Αποστολάκη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου και μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης.

Διετέλεσε για 15 χρόνια  Αρχισυντάκτρια του Αθλητικού Τμήματος της εφημερίδας «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» του Βόλου, όπου εργάστηκε επί 21 χρόνια. Διετέλεσε πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και Γραμματέας Νομαρχιακού Συμβουλίου. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς και Εύβοιας, μέλος Δ.Σ. του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Αθλητικών Συντακτών Θεσσαλίας.

Διετέλεσε Διευθύντρια Επικοινωνίας και αναπληρώτρια city manager στο Βόλο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Έχει βραβευτεί από δεκάδες σωματεία και φορείς για την προσφορά της στον αθλητισμό, όπως και από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου.

Ασχολήθηκε ενεργά με την προπονητική στο μπάσκετ, έχοντας φτάσει με την Εθνική ομάδα νεανίδων και τον Ολυμπιακό Βόλου σε μεγάλες επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχει διατελέσει Ομοσπονδιακή προπονήτρια μπάσκετ, όπως και περιφερειακή προπονήτρια Θεσσαλίας, ενώ με υποτροφία έχει παρακολουθήσει σεμινάρια προπονητικής στο κολλέγιο Duke στην Αμερική.

Ασχολείται με τη φωτογραφία ερασιτεχνικά τα τελευταία χρόνια κι έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, ενώ φωτογραφίες της έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Η έκθεση, «Βόλος, η πόλη μου», αποτελεί  την πρώτη ατομική της έκθεση φωτογραφίας.

Είναι παντρεμένη με τον Απόστολο Αποστολάκη, με τον οποίο έχει δυο γιους τον Αλέξανδρο και τον Νικόλα.

Δείτε επίσης